Alla inlägg under mars 2015

Av theotherside - 18 mars 2015 13:00

En av senare års mest omtalade filmatiseringar, självklart var man tvungen att ta sig en titt på den här filmen vid bästa lämpliga tillfälle. Men faaaan vilken seg film det var. Jag har i och för sig inte läst böckerna, tänker inte heller göra det, men något mer måste finnas i förlagan än vad man får sig till livs i filmen. För det första, jag förstår inte alls fascinationen för mr Grey. Han är skittråkig, rent ut sagt. Ingenting gör mig det minsta nyfiken på karln. Pengar som gräs verkar han ha, och en omättlig törst för att ägna sig åt bondage men man får aldrig riktigt veta anledningen till detta. I och för sig skiter jag i det, men i alla fall... Men man får väl vänta på de andra filmerna för att få reda på lite mer. Och inte var det bättre med Anastasia.... Kunde man ha ansträngt sig mer för att hitta en tråkigare karaktär eller skådepelare som gestaltar den här karaktären? Ta mig i brasan så tråkig och intetsägande kvinna. Allt är på Greys villkor, förutom under mellanakten då det äntligen börjar ifrågasättas litegrann. Men genomgående är kvinnan som en nyfödd kalv som tittar storögt på allt Grey kommer med, oavsett om det handlar om allehanda piskor eller helikopterflygninar. SUCK!!!!!





   


Att Anastasi är skitkåt på mr Grey låter man göra klart i inledningen av filmen, då hon ramlar när hon kommer in på Greys kontor och dessutom ser ut som en blyg skolflicka under hela intervjun med Grey. Gäspningarna redan här riskerar att få käkmusklerna att hoppa ur led och de blir inte återställda under resten av filmen som är lika spännande eller intressant som att titta på myrornas krig som fanns på tv-skärmen en gång i tiden. Fifty shades of Grey ger mig absolut ingenting. Jag vill göra som Grey och upprätta ett kontrakt där jag får tillbaka mina förlorade två timmar av livet efter att det här sömnpillret till film tagit slut. Jag kommer ta kontakt med min advokat för att det här genast ska bli omhändertaget. Maken till tråkigare film har jag inte sett på väldigt länge. Det vore mer upphetsande att damma av Åsa-Nisse träffar tjocka släkten än att tvingas titta på denna stentrista film ännu en gång. Det finns ingenting av intresse att hitta här. Historien är så tråkig att man knappt kan tro att det är sant. Jasså, inte mer än såhär alltså, är det torra konstaterandet man får dra till med efter att ha pinats ( till och med Grey måste finna njutning i att man får se en sådan här tråkig film) i över två timmar utan att man får ut någonting alls utav det. 


En av årets hetaste filmer är därmed en av årets tråkigaste och banalaste filmer. Jag hoppas att det inte kommer vara såhär tråkiga filmer under 2015. Fifty Shades of Grey är överhypad, tråkig, fantasilös, har ointressant handling och berörde mig ungefär lika mycket som att man om några månader kommer att bli attackerad och biten av otaliga myggor. Ett riktigt sömnpiller till film med andra ord. 





 

Av theotherside - 15 mars 2015 22:59

En känsla av att "allting är som förrut" sprider sig igenom kroppen, och det är inte bra alls. Jag sitter här ute i bushen igen, fjärran från allting där det händer och måste transporteras hit och dit igen. Suck! Man skulle kunna tycka att läget vore annorlunda, speciellt efter ett sådant år som 2014 var. Men icke. Här sitter jag igen, långt ifrån händelsernas centrum. Fan också. Det får inte fortsätta och vara på det här viset länge till. Det får bara inte... 








 

Av theotherside - 9 mars 2015 13:00

Du milde tid! Har vi en teaser till nya James Bond-filmen att vänta på till slutet av mars?! Då kan inte den här månaden gå snabbt nog med andra ord. Fan vad jag längtar redan nu!!!! 


Det finns så mycket gött att se fram emot i den nya Bondfilmen, att jag nästan inte vill tänka på att jag är lite motstridig till att Spectre ska göra comeback, och med den organisationen förmodligen även Blofeld. I den nya värld med Bond som skapats med Daniel Craig så tycker inte jag att detta hör hemma längre i Bonds värld, men gör man något riktigt bra utav det så kanske det kan fungera men jag är fortsatt tveksam tills dess man får se hur man hanterar detta. Om man gör en terrororganisation a la IS eller liknande, kanske Spectre kan vara intressant fortfarande. Men nja, Blofeld- med tanke på skurkarna som fanns med i Casino royale och Skyfall? Det känns inte riktigt rätt, helt enkelt. Men som sagt, man kanske gör något bra med det och ännu vet vi inte vilken roll Christoph Waltz har ännu, och gör han lika bra ifrån sig som i Inglouris Basterds, ja då har vi ett stordåd att förvänta oss. 

Men, om inte annat för att inte hetsa upp sig allför mycket på förhand, så fortsätter jag att vara aningen tveksam till att Q, Blofeld och Spectre finns med i Bonds universum återigen! Jag hoppas att jag kommer att tycka och framför allt känna annorlunda efter att man fått njuta av den första teasern.

 

Och förutom allting nytt, kommer det förstås att bli riktigt roligt att återse Daniel Craig som Bond igen. Och se hur realtionen mellan Bond och M kommer att utvecklas, samt relationen mellan Bond och Moneypenny som har fått en betydligt intressantare bakgrundshistoria efter Skyfall! 

 

 

 

 

https://www.moviezine.se/nyheter/forsta-trailern-till-spectre-kommer-redan-i-mars






 

Av theotherside - 8 mars 2015 23:45

Hmmm ja, vad gillar jag med denna trailer som i vanlig ordning visar lite för mycket?! Att Owen Wilson faktiskt inte verkar vara den lustigkurre som jag trodde innan jag tittade på trailern, men skenet kan bedra förstås. Jag gillar förstås att gamle Bondskådepelaren Pierce Brosnan finns med som, ja jag vet inte riktigt vad... Men efter att ha blivit besviken över Brosnans senaste framträdande i The november man så hyser jag inte så stora förhoppningar över att han finns med i denna. I överlag tycker jag nog ändå inte att No Escape ser sådär överdrivet intressant ut, men känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen att ta mig en titt på den här ändå... 







Av theotherside - 8 mars 2015 19:00

Börjar att se fram emot den här filmen mer och mer faktiskt. SF är inte riktigt min grej, men den här ser ut att kunna vara riktigt bra! 










 

Av theotherside - 6 mars 2015 23:45

Jag gillar när sådant här dyker upp, filmer som i alla fall undkommit min radar och så upptäcker man filmen av en slump. Och att det dessutom ser ganska bra ut gör inte saken sämre ( uppskärningen av tårtan, i samspel med andra bilder, är faktiskt riktigt snyggt). De borde hålla sig till denna teaser enbart, den räcker gott och väl för att väcka intresse inför Excess Flesh- man vet inte riktigt vad man kan förvänta sig, men av det lilla man får se så verkar det ganska lovande. 


Premiär nästa vecka, passande nog på fredagen den trettonde;) 





Av theotherside - 6 mars 2015 19:00

Åh Lord! Bara sekvensen efter att Jackson kraschat i Finland (!) och säger att han är USA:s president, gör att man vill se den här filmen. I övrigt erbjuds kanske inte särskilt mycket av intresse direkt. Kan kanske vara en hyggligt bra actionfilm att plocka fram en tråkig lördagskväll om inte annat... Men Samuel L Jackson är alltid Samuel L Jackson och om inte annat så är han ( i vanliga fall) underhållande så Big Game kommer man att ta sig en titt på! 









Av theotherside - 3 mars 2015 23:45

Innan händelserna i The Conjuring fanns en bakgrundshistoria till dockan från föregående film som har samlats ihop i en film som bär dockans namn, och tydligen ansåg någon att man måste fortsätta rida på den våg som Conjuring skapade och samlade snabbt ihop ett manus som måste ha spottats ut under en kafferast, med toabesök inräknat, så var det färdigt! För i Annabelle fanns verkligen ingenting nytt, inte tillstymmelse till originalitet eller försök att åstadkomma någonting nytt. För om man i Annabelle tycker sig se något som är nytt borde man ha varit instängd i en krypta tillsammans med Dracula i cirka hundra år och precis vaknat upp och promenerat till närmaste Hemmakväll-butik och hyrt Annabelle och mumsat i sig popcorn och fått sin dos av kalla kårar. Därefter kan man smyga ned i kryptan igen och sova gott i hundra år till för mer spännande än såhär är tyvärr inte skräckfilmer nu för tiden.


Det enda som jag kan se som är ett plus för Annabelle är att man i alla fall gjort mödan värt att begagna sig av traidtionella skrämselmetoder. Inget nytt här heller, detta använder sig regissören för jämnan, men det är tacksamt att man valt att snåla in på datorgenererade effekter, i alla fall innan slutet. 



   


Jag menar bara att om man nu kände sig tvugna att berätta historien som föregick Annabelle så kunde man väl ansträngt sig lite åtminstone, och kommit på en historia som man åtminstone inte har sett sextusen gånger tidigare? Som vanligt är det kvinnan som märker av att allt inte står rätt till, mannen är på något sätt som brukligt är nästan aldrig hemma, men denna gång struntar man i alla fall i vinkeln att kvinnan börjar bli galen utan man tror henne ganska snabbt. Den vänlige, lokale pastorn lovar att hjälpa paret, men det är försent! Kvinnan måste själv gå mot ondskan för att få ett slut på eländet. Och sådär kan man fortsätta om man känner för det, bocka av varenda liten välbekant klyscha som ploppar upp med jämna, förutsägbara steg. Suck! Huvudpersonerna är dessutom sådär äckligt klämkäcka och intetsägande att jag har svårt att överhuvudtaget komma ihåg dem efteråt, än mindre minnas vilka som spelade dem. 


Nej, Annabelle var bara skräp från början till slut. Det känns mer intressant att läsa om Charlie Sheens nästa fylleskandal än att bry sig om denna film. Hoppas, hoppas nu bara att fortsättningen på The Conjuring inte är samma upprapande av välbekanta klyschor med en liten ursäkt av handling. Annabelle förtjänade faktiskt en intressantare och bättre bakgrundshistoria än vad som erbjöds i den här tråkiga filmen.







 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards