Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

Sex Tape

Av theotherside - 13 februari 2015 22:00

Oj. Man skall icke försöka att hitta så många vettiga bilder som faktiskt har med filmens titel att göra. Det kvittar om man skrev Sex Tape the movie eller Sex Tape Cameron Diaz på Googles sökruta, man fick ändå upp ungefär samma bilder och en hel del som hade att göra med Diaz förra film, Bad teacher. I övrigt lämnas inga fler förklaringar till vad man hittar för något bland resultaten på sökningarna. 


Vad jag förväntat mig: en slapp, skön komedi med komiska svängningar och glatt humör.

Vad jag fick: en slapp film, utan vare sig nytänkande eller speciellt många komiska svängningar, dessvärre har man sett en eller annan komedi genom åren är det ganska enkelt att räkna ut vad man har att förvänta sig. Filmen är säkert gjord med glatt humör däremot, men det visade sig inte riktigt på resultatet. Diaz hade säkert roligt åtminstone och skrattar fortfarande hela vägen till banken. Diaz spelar det hon brukar spela, en glad, jordnära brud som gillar att hoppa omkring i sänghalmen. 

Jason Segel är riktigt bra i tv-serien om hur man träffade din morsa, men här funkar det inte riktigt lika bra. Inte för min del i alla fall. Det blir alldeles för många scener där hans ledsna hundögon räddar honom eller där hans down to earth-agerande gör att han känns som mer en seriefigur än en riktig karaktär. Detsamma gäller för övrigt Diaz, som alldeles för mycket går på autopilot. 

Och varför hamnade Cameron Diaz i det här träsket? Är det vad som kommer att vara framtiden för föredetta The Mask-hetingen? Jag betackar mig det. Och det hjälper inte heller speciellt mycket att hon verkar vilja ta av sig kläderna i parti och minut. En film blir dessvärre inte bättre på grund av det. Jag börjar snarare undra hur desperat hon är på en riktig framgång igen.



 


Men Sex Tape lär förmodligen spela in det filmen kostade och mer därtill. För mig är det i alla fall obegripligt. Så rolig är inte denna film. Alldeles för många "komiska" scener som man kan lukta sig till flera kilometer i förväg, om man så vill. Den komiska kärna som filmen bygger på, att en hemmainspelad sexvideo hamnar på villovägar, håller sig vid hyggligt liv i tjugo minuter ungefär innan det börjar kännas aningen uttjatat. Dessutom lyckades flickvännen komma med en lösning på hur huvudpersonerna kunde lösa en del av problemet innan karaktärerna ens började tänka på den detaljen. 


Det är synd att regissören till denna, och Diaz förra Bad teacher som är i samma fotspår som den här, inte vågar vara mer vågad, som han var i Walk Hard. Jag saknar också någon kommentar om hur vanligt det faktiskt är att folk spelar in sexvideos, och hur jävla lätt dessa hemmainspelningar nu för tiden kan leta sig ut på nätet eller spridas med en hastighet som aldrig tidigare varit möjlig. Kunde man inte ha sagt något om det? Eller åtminstone gett tittaren en tankeställare, om att kanske låta kåta drömmar om att se på sig själva ha sex kanske inte är en så lysande ide trots allt?


Nåja, varken regissören, Diaz eller Segel lär bli utan jobb efter den här filmen. Och det kommer att fortsätta spelas in många, många fler liknande menlösa komedier trots vad jag säger om denna. Så för min del räcker det med den här typen av film för ett bra tag framöver, jag är proppmätt och tyvärr inte så belåten. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards