Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

Better Living trouugh chemestry

Av theotherside - 13 februari 2015 16:00

Det här är en film som aldrig ens hade förekommit på min radar om det inte vore för att flickvännen hade hittat den i rea-lådan på Dollarstore, men inte trodde jag att jag skulle komma att se den dessutom. Men tji fick jag på den punkten, och med facit i hand så var väl inte direkt Better Living trough Chemestry min kopp med kaffe men den hade ändock sina ljusglimtar. Mer om det alldeles strax, jag vill bara orda om en grej från första början: man ska, om man är ute efter en film att titta på och koppla av till en lördagskväll medan stormen drar fram som en piskad matta utanför fönstret, inte tro på det som står på baksidan av fodralet till den här filmen, " att det skulle röra sig om en mörk svart komedi" för det är inte fallet.


Nåja det som gick att urskilja russinen ur den här kakan var i alla fall huvudpersonen Doug som jag omedelbart kände viss samhörighet med. Det var en kille, rätt så vanlig till en början, som var hunsad av alla, genomsnäll och sådär härligt grå så att han hade kunnat smälta in i väggen och misstas tillhöra tapeterna. Men detta kom att ändras medan filmen pågick och jag kunde inte låta bli att tänka att ja, det där skulle jag också kunna göra, genomgå en förändring och börja tro på mig själv mer och till och med börja säga ifrån, ta plats och inte låta alla andra säga vad jag ska eller inte ska göra. Det var befriande härligt att se hur Doug gick från blyg och tafatt och hunsad till någon som faktiskt började att tro på sig själv. 

Det andra igenkänningsbara russinet ur denna kaka var en äldre herre, som tydligen hade det gott med pengar men som inte riktigt trivdes med sin vackra hustru, kompenserade detta genom att han ville se hennes leende varje gång han hade med sig en present. Kände igen det där, faktiskt. Lite för mycket till och med. Fan, skrevs filmens karaktärer av mig själv men i ett annat tidigare liv som en varning och uppmaning till mig själv i framtiden?! Man skulle kunna börja tro det nästan, om man vore mer lagd åt det konspiratoriska, ockulta hållet. 


Sedan tycker jag att det var slagsida åt drama-hållet snarare än att det här handlade om en renodlad komedi som framkallade gapskratt a la Ferrelly-bröderna filmer. Mer åt det hållet som är komik för min smak snarare än vad som serveras i den här filmen. Inga gapskratt-moments här inte, snarare att man drar lite på mungiporna då och då, om man råkar vara på rätt humör när man ser filmen.


   

Doug börjar äntligen att tro lite mer på sig själv!

 


I övrigt, ja vad ska jag säga? Inte min typ av film alls, men det har jag redan slagit fast. Går att se på? Jovisst, en gång i alla fall men det här är inget som jag kommer att minnas särskilt länge och jag kommer förmodligen aldrig att se om den heller. Men för stunden funkade den hyfsat, även om inte speciellt mycket hände och att den småputtrade på liksom en soppa man har på spisen medan man sätter sig och löser ett korsord tills soppan är färdig. 

En aning oväntat var det däremot att skådisarna Sam Rockwell och Olivia Wilde återfanns i de ledande rollerna i just den här filmen. De gör båda vad de ska göra, men inte något utöver det vanliga, enkla roller som gav dem cash och kanske lite andrum innan större uppdrag väntade på dem runt hörnet. 


Nåja, det skadade mig inte att se denna även om filmen inte lämnar några bestående intryck hos undertecknad. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards