Alla inlägg under augusti 2014

Av theotherside - 2 augusti 2014 05:00

Det här ser faktiskt intressant ut samtidigt som Found är en film som har vunnit lite för mycket priser för att jag ska känna att det här är något som jag kommer att tycka om. Men jag gillar upplägget och jag tycker om att trailern gör en lite nyfiken på vad det här egentligen är för något, så Found kommer man att ta sig en titt på....









Av theotherside - 2 augusti 2014 03:08

Jag fyndade den här filmen på en av loppisarna under sommaren i Badhusparken, och jag hade inte sett den på länge och tyckte att det var dags att damma av Enemy of the State under fredagskvällen. Helt rätt val egentligen, sedan jag såg den här för första gången så har jag tyckt om den och filmen har klarat tidens tand ganska väl och handlar om ett ämne som står högt upp på dagordningen- övervakning, vilka gränser övervakning ska ha och om sådant som te.x visselblåsaren Snowden har avslöjat. Inte för att det verkar hjälpa nämnvärt dessvärre men den här filmen, tillsammans med en handfull andra, är i alla fall bra att titta på igen ifall man vill se hur man trodde att den närmaste framtiden kunde se ut- och nu lever vi i den framtid som Enemey of the State handlar om. Allt och alla kan övervakas och som Gene Hackman säger, ju mer teknik man använder desto enklare är det att övervaka någon. Och hur mycket teknik är det inte som vi bär med oss överallt idag? Det räcker att dra på sig foliéhatten om man bara börjar fundera lite över hur mycket våra smartphones vet om oss och hur enkelt det är att genom dessa smarta telefoner ta reda på var vi befinner oss. Det är i alla fall ganska enkelt att drabbas av små panikattacker medan man följer med i den här filmens rasande tempo, och utan att förtala Tony Scott på något sätt men i händerna på en annan regissör med en annan inriktning än rak, enkel action hade den här filmen kunnat bli mer än vad den är.


Men med det sagt, så funkar den här filmen bra fortfarande. Det är spännande att följa Will Smiths kamp gentemot ANC och det är full fart direkt som gäller här. Gene Hackman återupprepar mer eller mindre en roll som han låtit ligga i malpåse tills han fick uppdraget i den här, Will Smith som snabbpratande advokat är kanske inte direkt klockren och en del "roliga repliker" faller inte riktigt rätt men han gör bra ifrån sig ändå och det här är under de år som han fortfarande var bra. Jon Voight däremot hade enligt mig kunnat få vara ännu mer hänsynslös och slemmig än vad han är i den här. 



       


Att Jack Black fanns med i den här filmen hade jag lyckats glömma och jag tycker fortfarande att han känns malplacerad särskilt med tanke på de andra filmer han gjort genom åren. 


Enemy of the State funkar ganska bra fortfarande även om det ibland hade behövts lite andningspauser, men ämnet det handlar om är fortfarande lika skrämmande. Och i allra högsta grad något vi alla lever mitt i bland, varje dag numera.






 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards