Direktlänk till inlägg 2 mars 2014

The Good, the bad and the ugly

Av theotherside - 2 mars 2014 22:00

Den gode, den onde och den fule är en film som det förmodligen är tjugo år sedan man såg och jag hade vaga minnen av den men den var väl värd att ta sig en titt på nu. Jag kommer ihåg scenen där Lee Van Cleef äter middag med en man som han snart har dödat och den andra scenen där en man blir skjuten i huvudet samtidigt som Cleef pressar en kudde över mannens ansikte. Varför just de scenerna får det att ringa till i minnet vet jag inte, men jag antar att jag reagerade över de scenerna av någon anledning den gång jag såg den här. 


Däremot trodde jag att den här filmen hängde ihop med För några få dollar mer, men så är inte fallet. För annars tycker man att Clint Eastwood borde ha känt igen Cleefs karaktär men så är inte fallet och därmed så förstod jag att åtminstone den här filmen har ingenting att göra med den förra. Och jag tycker att den här var bättre på många sätt och vis, framför allt för att jag tycker att det är en mer sammanhållen film och det är mindre av lustigheter som fanns med i större skala i förra filmen. Dessutom rasar inbördeskriget i utkanten av det som händer mellan de tre karaktärerna samtidigt som de blir indragna i kriget också. 



   

Det hade knappast varit godtagbart med denna scen idag- öva prickskyttning på tre indianer...

 

 

The man

 

   

The myth

 

The legend.  

 

 


Jag slåss återigen av att Clint Eastwood ser riktigt jäkla bra ut och jag förstår att han först hade tänkt sig att slå sig fram som modell, men det är tur att ödet ingriper ibland. Mannen utan namn gestaltar han perfekt, och det är samtidigt svårt att inte börja tänka på hur många han har inspirerat över hur manlighet ska se ut.


En annan sak som även här är kanske lite anmärkningsvärt- det finns knappt någon kvinna med alls. Två stycken tror jag att man kan räkna in i hela filmen, ja förutom de som skymtar förbi när människor flyr undan från inbördeskriget. På ett sätt är det ganska skönt att det är så lite kvinnor med i de här filmerna, i alla fall hittills. 


Nu hoppas jag att de tre återstående filmerna är minst lika bra samt att det finns någon sammanhängande story som binder dem samman.







 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards