Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013

The Croods

Av theotherside - 27 oktober 2013 03:00

Ja vad fan, det blev en datoranimerad film den här lördagskvällen och The Croods hade jag hört en hel del om och det var överlagt positiva omdömen dessutom och det visade sig att den här filmen faktiskt levererade och var hyggligt underhållande. Man behöver inte klaga på animeringen, topp nouch även om just en del av figurerna blev lite väl kantiga men miljöerna är perfekta och det är som vilket Underland som helst men det hade för min del inte skadat om man hade valt en lite mer realistisk hållning och inte skapat djur som befolkade jorden helt fritt ur fantasin utan man hade kunnat begränsa sig lite. Å andra sidan, Ice Age har nog med sådant. 




                                            LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 


Det är inte så ofta man har nöjet att höra Nicolas Cage som röstskådespelare till en animerad figur men jag tycker han gör det riktigt bra som överhuvudet för familjen Crood, och dessutom fanns en del scener där Cage lämpligt nog fick vara riktigt crazy vilket passar riktigt bra för honom. Däremot blev jag överraskad att det var Emma Stone som gav röst åt huvudpersonen Eep för där hade i stället nästan vilken annan kvinnlig skådis ha kunnat gömma sig. Och vad gäller just Eep... Fan vad skönt att äntligen få se en tjej som inte är som en Disney-prinsessa med långt, blont hår och vackra, perfekta linjer. Här fick faktiskt Eep se "stenåldersmässig" ut vilket var en av den här filmens stora styrkor. Inga sådana där iögonfallande botoxlyft här inte! Man skulle kanske lite krankt kunna påstå att det här är karaktären Modigs mindre supersnygga kusin. 



                 


Sedan måste jag ändå klaga lite:

* Moralkakorna är enkla att se ganska tidigt i filmen. Man ska väga upptäcka världen och det är inte rätt att skrämma sin familj genom att berätta om att nya saker leder omedelbart till döden.

* För få roliga bikaraktärer. Djuret, eller "skärpet" som medföljer Guy har för lite roliga stunder, och de roliga stunder han ändå har är i mitt tycke inte speciellt roliga direkt. 

* Eeps våld gentemot Guy! Inte okej hur hon behandlar honom, även om komiska effekter uppnås. Men varför ska det vara så att det är roligt när en tjej gör illa en kille, medan det aldrig fungerar om det vore omvända roller? Nej vi ska ta rapporten om att det är lika vanligt med relationsvåld mot män och därför borde vi faktiskt tänka om i hela det här "roligt när en starkare kvinna spöar, kastar och slår en man". För om det inte går att göra samma sak mot en kvinna ska det inte heller vara okej att göra det mot en man.


The Croods började lite tveksamt och speciellt mycket suckade jag när Eep tidigt i filmen träffar Guy och man märker tidigt var det där mötet kommer att sluta i, och det går att förstå ganska tidigt hur det kommer att gå för farsan som in i det längsta förstås vill springa och gömma sig i en grotta tills han till sist förstår att spring-och gömma-sig är över. Men annars så var det här ganska underhållande och trevligt, och tigern/kattens helomvändning lagom innan slutet var faktiskt lite mysig. 





 

Fyra, fem, sex uppföljare att vänta eller?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards