Alla inlägg under april 2013

Av theotherside - 20 april 2013 03:15

Enbart scenen med renen i Adam Sandlers sovrum borde förtjänstfullt fungera som en varning till alla dem över tolv år att inte se den här filmen, med mindre att man vill få hjärnan misshandlad, mosad och såld som köttfärs i någon av Findus utsökta (!) maträtter. Jag vet inget fan av den första filmen, men den försökte åtminstone att inte ösa på med allt som Adam Sandler fantasirunkade till som åttaåring och som nu av oklar anledning får göra film om, hur många som helst dessutom verkar det som och ingen som drar i handbromsen trots att Hollywood sägs blöda pengar... Men Sandler och company säljer tydligen tillräckligt många biobiljetter med sådant här trams. Säger kanske en del om vilken tid vi lever i också... 






Av theotherside - 20 april 2013 00:15

Det här ser faktiskt ganska lovande ut och jag gillar det jag ser i trailern också för det här verkar vara en lite speciell blandning och ingen renodlad skräckis, även om jag har lite svårt för att det tydligen är en blandning av Science fiction och rysare. Men betoningen verkar ligga på att framför allt bygga upp en viss stämning snarare än bloddrypande splatter, och det kan bli riktigt bra ibland. Alltid roligt att se något som påminner lite om en modern Frankenstein, i den meningen att vi, människan, gärna och ofta leker Gud med sådant som vi kanske inte till fullo förstår eller begriper vilka konsekvenser det kan få. Errors of the Human Body kommer jag definitivt att hålla utkik efter. 









 

Av theotherside - 17 april 2013 23:45

Switch, aka Csere.com, hade lite svårt för att göra mig engagerad från början men filmen tar sig faktiskt om man har lite tålamod. Det är ett välbeprövat grepp att använda sig av en vanlig, ordinar kvinna som helt plötsligt hamnar i en livsfarlig situation och sedan följa hur det kommer att gå för henne, något som om inte de gamla grekerna använt sig av så i alla fall mästaren Alfred Hitchcock. Switch har en något rörig mellanakt och tyvärr lyckas man inte riktigt göra slutet riktigt begripligt, eller ens engagerande och därmed faller kanske en hel del för den här filmen men man kan i alla fall konstatera att jag hade ganska roligt under tiden. 

 

 

 

 

                                            LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

Egentligen hade jag lite svårt för den kvinnliga huvudpersonen som spelades av Karine Vanasse. Vanasse fyller inte riktigt ut kostymen när det drar ihop sig och blir action, och det känns som halvt otroligt eller att man plötsligt skulle vinna på triss när hon lyckas med konststycket att lura polis och angripare. Var får hon dessa kattlika reflexer ifrån? Hur kan polisen vara naiva nog att inte se att en desperat, vanlig kvinna kommer att göra något drastiskt för att försöka rentvå sig själv? Nej det går inte riktigt ihop och passar inte helt ihop med Vanasses karaktär, och därför tror jag i det här fallet ( hur mossigt det än låter) att det hade varit bättre med en man som Vanasse känner hade dragit på sig detektivhatten och skött ledtrådsjakten mot sanningen. 

 


Ett stort problem Switch lider av genom hela filmen är vad man kort och gott kan säga vara dålig förklaring. Twisten i slutet blir inte så effektfull som jag är säker på att regissören ville uppnå utan blir ett förvirrat antiklimax som det gäller att ha hängt med mella olika namn för att till fullo förstå, vilket gjorde att jag i alla fall fick spola tillbaka lite. Hjärngympa är ju aldrig fel att tvingas ägna sig åt för att inte drabbas av demens, men ett tydligare och bättre slut hade jag gärna önskat med den här filmen. 

 

 

           

 

 

Switch är långt ifrån ett mästerverk men som jag skrev i början så är det ändå svårt att inte låta sig ryckas med i hur det ska gå för den vanliga kvinnan som inte har gjort någon människa något ont men som ändå hamnar i en riktig fälla, och man vill veta hur det ska gå för Sophie. Synd bara att slutet inte var välpreparerat och synd också på några andra mindre skavanker under filmens gång, men det är sådant man helt enkelt får svälja som en besk medicin ibland för att åtminstone få se en film på ett annat språk än vad det vanligtvis brukar bli, nämligen engelska. Nej mer än helt okej kan det inte bli för Switch, men det räcker ganska så bra det också...

 

 

 

 

 

Av theotherside - 17 april 2013 23:15

Ja, jag har lite svårt för att inte känna ilningar längs ryggraden medan jag ser trailern för jag gillar-nästan- allt som jag ser. Det nya i sammahanget när det handlar om Superman verkar vara fokuset på vem Stålmannen egentligen är, och om han anses vara en Gud för oss människor ( ett tema väl använt i tv-serien Samllville åtminstone). Mer funderingar verkar Man of Steel ha och det gör ingenting för min del i alla fall. Det enda jag har lite svårt för att den nya skådisen i Supermans trikåer. Han verkar lite... tråkig, tyvärr. Men svårt att säga efter bara ha sett trailers så får hoppas på att man ändrar åsikt sen. Det här kan bli hur (super) bra som helst, förhoppningsvis!







Av theotherside - 17 april 2013 21:57

Det känns inte alls fantasilöst om den nya filmen med det fantastiska gänget kort och gott kommer att heta "Fantastic four reborn"... För övrigt tycker jag att man var lite för snabba med att dra i handbromsen med de två filmer som gjordes för några år sedan, och jag tyckte att man hade börjat komma igång på allvar med den andra filmen men tydligen sålde det ju inte tillräckligt bra så då var det slut med det. Liket efter de gamla filmerna har knappt hunnit stelna innan det började snackas om en nystart och nu är det tydligen nära att så blir fallet trots att en hel del förarbete inte har blivit gjort ännu. 


En önskan jag hade tidigare var en mörkare ton till Fantastiska fyran, men jag är inte säker på att det är något jag önskar längre. Helt enkelt mest för att varenda jäkla superhjältefilm ska vara som Batman begins numera- mörk, allvarlig, vuxen. Det har blivit som ungdomens källa för alla återupptagna seriehjältar/innor, allt ska vara mörkt och seriöst och låtsas om att filmen egentligen inte handlar om något overkligt eller om en verklighetsflykt utan att hjältarna minsann finns i vår värld, visserligen kanske lite maskerad men man kan ändå känna igen sig. Detta är jag riktigt trött på nu. 

Så därför tycker jag att just den här filmatiseringen kan fortsätta på ett mer lekfullt, lättsamt sätt istället. Då skulle fantastiska fyran skilja sig ur mängden med superhjältefilmer som sköljer över oss, i alla fall lite. Och just den här blandingen mellan allvar och humor tycker jag de två gamla filmerna lyckades hyggligt med åtminstone. 


Men vi får se åt vilket håll vinden blåser för det här projektet, men nämner någon att det här blir en "mörkare och hårdare film" så säger jag i alla fall nej tack till rebooten.



http://www.moviezine.se/artikel/13041-nya-fantastic-four-filmar-i-sommar








 

Av theotherside - 17 april 2013 03:15

Märkligt nog både gillar och ogillar jag den här trailen för den här filmen... Det verkar inte röra sig om någon sockersöt vampyrstory a la Twilight, vilket man tackar allra hjärtligast för, men samtidigt verkar det inte heller röra sig om en renodlad skräckfilm och om man spanar in regissörens CV på imbd.com så ger det inte heller så mycket information för min del av vad man har att förvänta sig för jag har inte sett några av regissörens andra filmer. Och det kan vara både på gott och ont, och man kan ju hoppas på att få bli överraskad och fullkomligt hänförd samtidigt som man inte riktigt vet vad man har att förvänta sig och vad regissören i vanliga fall brukar bjuda sina tittare på. Men Byzantium kommer jag nog ändå hålla utkik efter och så får man helt enkelt chansa lite i det här fallet- risken är ju bara att man blir antingen besviken eller hänförd! 







Av theotherside - 17 april 2013 01:03

Jag håller med sportjournalisten på Aftonbladet och vill inte att finalmatcherna mellan Luleå- Skellefteå ska vara över redan på torsdag, men vad talar egentligen för att så inte ska bli fallet? Men just nu ligger ju verkligen all press på Luleå och förhoppningsvis kanske björnarna vaknar till liv på allvar från och med nu... Ja, man kan ju alltid hoppas i alla fall...






http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/lulea/article16613664.ab










 

Av theotherside - 11 april 2013 22:13

Det här var ju en intressant "nyhet" och om det är så att Stallone vill hjälpa sin kompis Mel Gibson så blir det kanske frågan om en win-win för dem båda eftersom det ändå inte skulle vara till skada för Expendables-serien att ha en bra regissör som tar hand om det hela. Nu måste jag verkligen ta mig i kragen och se The Expendables 2 så man får koll på vad som är så dåligt med uppföljaren och se vad Gibson kan göra med nästa film, om det nu verkligen blir så att det är han som regisserar den.




http://www.moviezine.se/artikel/12989-mel-gibson-kan-regissera-expendables-3












 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards