Alla inlägg under januari 2013

Av theotherside - 9 januari 2013 01:08

Det här ser ju faktiskt ut att kunna bli rent av urlöjligt underhållande! Gillade i alla fall trailern men sen får man väl se senare hur hela filmen blir...
































Av theotherside - 9 januari 2013 00:52

Föga förvånande uppvisar svenska deckare en skriande brist på nytänkande och nyskapande och inte blir det bättre med att TV4 gör en thrillerserie som vill klä sig alltför mycket i amerikanska kläder men som misslyckades fullständigt med detta men ändock lyckas med konststycket att vara åtminstone aningen mer sevärt än de urusla Fjällbackamorden SVT envisas med att fortsätta sända. 


Med Inkognito försöker man att palla åt sig det som gjorde Stieg Larssons deckare så otroligt populära, och jag blir förvånad över att se att dataproffset inte är en kvinna ( Salander-stuket ni vet) men att istället den i gruppen enda med militära erfarenheter ska vara så tuff och hård att man närapå tror att hon är extremt skitnödig varje gång hon ska leda en operation (!). Dessutom, hur svårt är det att vara tuff när hon tvingas omge sig med två fullständiga nördar? Ingen av varken polisen eller programmeraren verkar det minsta realistiska utan ska mer eller mindre framstå som odugliga duvungar bredvid den här supertuffa kvinnliga supermilitären. Och innan den här tredelade serien är över så är hon förmodligen kär i någon av dem, och efter att ha plågat mig igenom första delen så lutar det åt att jag tror att det är polismannen hon blir tänd på. Datanörden verkar aningen för nördig nämligen, och gjorde bort sig direkt när han erbjöd henne något att dricka men sedan så visade det sig att det inte fanns något att dricka förutom en avslagen Jolt som han dessutom hade druckit ur redan ( håhå vilka skratt detta framkallade håhå vilken rolig liten filur han är). Nej den enda som i alla fall erbjöd lite trovärdighet var Per Moberg.


Sedan undrar jag framför allt två saker- kan man verkligen hacka en dator på det sätt som görs i avsnittet? Det verkar helt otroligt riskabelt och idiotiskt på det vis man genomför hackerattacken, och det luktar aningen mer Bond än realism. Kommer de två återstående avsnitten att bjuda på liknande dumheter? Jag misstänker nästan att det blir mer dumheter, tyvärr.

Det andra- på platsen där det tydligen onda företaget ägnar sig åt olagligheter så tror mannen som upptäcker polismannen och tuffa militärtösen att de bara har råkat hamna på platsen och att de hade tänkt ägna sig åt lite älskog där? Njae, jag tror tyvärr inte på det, det är en alldeles för enkel och billig lösning. Herregud, vi tittare köper väl inte vilken förklaring som helst, eller? 


Nej usch redan efte första avsnittet så känner jag bara att det blir nej tack till de återstående och jag struntar fullständigt i hur det slutar. Det här var bara återvinning av tråkiga idéer och det mesta har man sett förr ( herregud redan i de snart femhundra Johan Falk-filmerna så har de ju med upplägget med en grupp som arbetar lite utanför lagen), så det är med stor bävan jag funderar på om man ska se andra avsnittet eller ej. 




 

Av theotherside - 9 januari 2013 00:46

Herregud man läser ju det här med skräckblandad fascination och den enda frågan som infinner sig är kort och gott- vad har hänt med det gamla goda knepet att föräldrar snackar med sina ungar? Är det ett förfarande som helt och hållet håller på att dö ut? Istället för att helt enkelt säga åt sonen att ge fan i att spela, eller möjligtvis "om du söker tio jobb om dagen så får du fortsätta spela, annars ser jag till att du inte får igång datorn nästa gång du tänker spela". Kommunikation mellan föräldrar och barn, mina damer och herrar, verkar vara något som inte alls avänds längre, sorgligt nog. Samma fenomen finns i Sverige verkar det som. Nåja denna historia fick i alla fall eko i pressen...



http://www.dn.se/spel/spel-hem/betalade-for-att-doda-sonens-avatar








 

Av theotherside - 6 januari 2013 03:31

Om det här hade varit en trailer för en helt ny skräckfilm så hade jag nog tyckt att det såg intressant ut, men när jag faktiskt vet och tycker om filmen den ska vara en uppdatering av, så tycker jag att man verkar ha sneglat lite för mycket på den senaste tidens skräckvåg och tar till alla de kända uttrycken och tyvärr känns ingenting i trailern som ett dugg provocerande eller nyskapande. Visst, vissa element har man såklart uppdaterat, men... Bruce Campbell för fan? Snubben som gjorde alla tre Evil dead så jävla sevärda bara på grund av hans uppenbarelse? Ingen av de modellsnygga nya skådisarna verkar vara någon klassiker i vardande direkt. De verkar vara sjukt ointressanta och tråkiga hela bunten, faktiskt. 



















 














Av theotherside - 6 januari 2013 03:17

Jag har sedan jag för första gången såg Robocop 2 avfärdat den som trams och en mindre lyckad fortsättning till första filmen ändra fram tills jag såg om den för ett tag sedan. Det finns faktiskt flera lager i uppföljaren också, även om jag fortfarande tycker att den är onödigt brutal utan något särskilt syfte till att vara brutal. Så brutal uppfattade jag den inte som längre, men jag uppskattade desto mer stackars Murphys fortsatta sökande efter sitt "normala" liv och den han har blivit sedan han blev mördad. Är han enbart en företagsprodukt, eller är han på sätt och vis fortfarande en människa trots att han till stora delar består av maskindelar? Scenen där han återser sin fru borde ha kunnat göras på ett betydligt bättre sätt, för den är liksom avgörande både för den här filmen och fortsättningen. Det är synd att man inte lade ned lite mer krut på just den scenen, för den tycker i alla fall jag numera är viktig!



           


Men del två är fortfarande betydligt bättre jämfört med den mer seriebetonade tredje filmen, men det är bara synd och skam att man ville försöka göra en häftigare fortsättning jämfört med den betydligt tyngre originalfilmen. Nu hoppas jag bara att man i remaken i alla fall försöker att göra något bra, och att man tar till vara på den samhällskritik och sjuka reklamjingels som finns med framför allt i första men som även används på ett ganska bra sätt i uppföljaren.




 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards