Alla inlägg under januari 2013

Av theotherside - 15 januari 2013 00:30

När det stod klart att en viss Zlatan hamnade på bara en tredje plats blev jag ganska övertygad om att det skulle bli storslam för Lisa Nordén så spänningen i slutet av galen uteblev. Däremot var det ingen vidare bra eller intressant gala heller tyvärr, och humorinslagen var sällsynt svaga. Det enda "vågade" var väl vad programedaren Richard Olsson sa till ministern som förra året blev ganska omskriven för att skära i en "levande" tårta. "Om maten börjar skrika, sluta skära" eller något liknande blev skämtet som funkade riktigt bra. Men en del har väl något att säga om det imorgon kan jag misstänka... 

Synd att JVM-killarna inte fick något pris, men de kan inte bli förbisedda hur länge som helst så fortsätter det att gå bra för Sveriges del i den turneringen borde de ju vinna något pris någon gång! Och nu börjar i alla fall jag tycka att Pia Sundhagens sjungande vid varje pris som hon får börjar bli tröttsamt och uttjatat. Pia "vet" ju från och med nu att hon mer eller mindre måste brista ut i sång, så nu tycker jag att hon ska visa att det var en rolig grej men nu gör jag det inte längre, om det inte går bra i fotbollen till sommaren förstås. Annars får det vara slut på de "spontana" sånginsatserna. Tyckte det var riktigt roligt första gången, något annorlunda och en tränare som vågar bjuda på sig själv och inte tar sig själv på ett så blodigt allvar, men även något nytt måste användas sparsamt och bara när det är befogat. Så kom på något nytt, eller så sjunger de ingenting förrän sommarens äventyr är över och vi vet hur det gick för de svenska damerna i fotbollen. 


Jag tyckte också att det här lät väldigt konstigt och att det var fanken vad Marie Lehmann sade uppmuntrande ord till den här idrottaren! 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article16070262.ab


I övrigt, "tjänare" funkade inget bra som årets humorinslag. Olsson som försökte få sig själv vald till programledare funkade inte heller bra. En rejäl manusputsning hade verkligen varit på sin plats.


http://www.dn.se/sport/lisa-norden-vann-jerringpriset





 

Av theotherside - 13 januari 2013 05:15

Skönt att det inte är överjordiskt snygga modeller som blir föremål för kannibal-middag i den här tyska skräckfilmen.... eller ojdå, det är överjordiskt snygga kvinnor som blir föremål för något liknande i den här filmen! Icke desto mindre så känns det som att det är värt att hålla sig uppdaterad eftersom Cannibal Diner kanske ändå kan visa sig vara ganska sevärd efter att de obligatoriska naken/sex-scenerna har gjort sitt.














http://www.youtube.com/watch?v=otg2IONzKoI





 


























Av theotherside - 13 januari 2013 04:30

Efterfrågade någon ny artist som man kunde lyssna på såhär mitt i natten och fick förslaget att lyssna på Rita Oras Shine Ya Light, men vet inte riktigt om jag tycker om den. Lite bra var den kanske, men inte sådär att man föll pladask för den. Men tydligen ska Rit-Ola... nej förlåt, Rita Ora vara the next big thing så jag har i alla fall hört på en artist som är kanske en av de nya världsstjärnorna.


http://www.youtube.com/watch?v=DH182aLsVig





 
















Av theotherside - 13 januari 2013 04:00

Money, money, money. Ja, någon annan förklaring till varför man fortsätter med den här filmserien finns väl egentligen inte? Katastrofala tredje och fjärde filmen avskräcker inte Hollywood, finns det någon ynka krona kvar att tjäna på det här så kommer de att krama ur den och tjejer världen över kommer förmodligen springa benen av sig för att få återse Jack Sparrow igen. Dock är det inte helt klart ännu om Johnny Depp återvänder, men har han en liten uns av integritet kvar i sin kropp så säger han helt nej tack till att återigen spela Sparrow utan inspiration eller en tanke på att göra något mer av figuren. Han tog en vågad risk när han gjorde sin pirat i den första filmen och Disney var tveksamma till hans gestaltning, men oh hoy när det visade sig vara en succé så blev rädhågsna Disneychefer mindre rädda men desto mer intresserade av att mjölka ur figuren, och tyvärr är det enbart detta vi har fått se i uppföljarna. Nej jag hoppas innerligt att Depp säger nej tack nu och inte låter pengasäcken övertala honom till att återvända till det här sedan länge sjunkna fanstyget.



http://www.moviezine.se/artikel/12244-disney-seglar-framaringt-med-en-femte-pirates-film










 

Av theotherside - 13 januari 2013 03:00

Jösses vad jag saknar det gamla gänget med Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco och Rosemary Harris för i den här nya versionen tycker jag inte att någon är lika bra som föregångarna. Emma Stone är alldeles för söt precis hela tiden, och "nya" May Parker nästan lika tråkig som äldre människor brukar vara. Det här kanske ändras i den oändliga ström med uppföljare som lär komma nu, men Rosemary Harris Mary fick i alla fall vara med och delta lite och förmodligen anade att Peter var Spier-Man. Andrew Garfield upplever jag alldeles för valpig och inte alls trovädig i sin roll som superhjälte, och han är alldeles för snygg redan från början. Jag vill ha den mobbade Parker som är blyg och allt det där, den här versionen av karaktären känner jag inte alls lika mycket för. Och jag förstår inte varför Sam Raimi inte fick fortsätta med det han påbörjade utan att man istället börjar om hela historien knappt tio år senare och återigen känner det nödvändigt med att berätta bakgrundshistorien och hur Parker blir Spider-Man, med några få ändringar men i stort sett ungefär detsamma. I The Amazing Spider-Man saknar jag verkligen Raimis svarta humor men även den serietidningskänsla som han på ett utmärkt sätt fick med i sina tre filmer. I den nya är Spidy visserligen lite mer humoristisk ibland, men det upplevde jag bara som en flirt till humorsidan för att inte tynga ned filmen för mycket, inte att det var riktigt på "allvar". 



LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.




Det jag kanske hade mest problem med var hur snabbt allt avhandlas- knappt hinner Peter få sina superkrafter innan Stacy får upp ögonen för honom ( så dags då!) och knappt börjar känslorna dem emellan att hetta till innan Peter berättar att det är han som är Spider-Man. Och Stacy verkar knappt bli förvånad eller känna något alls, inte en enda fråga hur det gick till och inte ett enda undrande ögonkast, nej redan i scenen efteråt är hon beredd att hjälpa sin kille och vara med i kampen mot ödlan... Nog för att det blev lite väl tjatigt med kärleksbiten mellan Peter och Mary Jane i Raimis version, men lite mer trovärdighet i den här delen av berättelsen hade verkligen inte varit av ondo. 

Jag fick heller ingen känsla för Peters relation till May och Ben Parker utan Peter hade mer av en relation som en gryende trotsig tonåring gentemot dem. Hela förvandlingsgrejen var dessutom bättre gjord i Raimis version, här känns det mest som att man vill ha det överstökat snabbt så man kan komma vidare med berättelsen. 

Jag gillade inte heller skurken Lizard, även om Rhys Ifans gjorde ett ganska intressant porträtt av den här figuren medan han var mänsklig och innan datoreffekterna tog överhanden helt och hållet. Här hade man kunnat göra lite mer och kanske lagt in lite mer bakgrundshistoria om var Peters föräldrar sysslade med tillsammans med den här forskaren, men jag antar att det här köttbenet kommer man inte att släppa i första taget och tillslut visar det sig väl att föräldrarna egentligen inte är mänskliga utan kommer från rymden för ingen människa är väl kapabel att förstå de uträkningar som de gör i den här filmen för att komma igång med genförändringarna. 


       

Haha Stan Lee måste ha någon form av rekord på gång i att dyka upp som sig själv i filmatiseringar av hans egna skapelser?

 

Att specialeffekterna skulle vara bra i The Amazing Spider-Man var man ju aldrig direkt orolig för, men det känns ändå välbekant- Spider-Man som svingar sig mellan skyskrapor och byggkranar osv- med andra ord, vi har redan sett det här genomföras och det är inte direkt lika trollbindande som det en gång var. Jag förstår helt enkelt inte varför Sam Raimi inte fick fortsätta, av tre filmer så blev ju två moderna klassiker i hur man ska göra film om en seriefigur men filmbolagen är väl precis så giriga som man misstänker att de är och direkt väljer att istället starta om alltsammans för att dra in ännu lite mer pengar. 


Nåja trots att jag saknar mycket av det som Raimi gjorde med sina filmer, så går ju faktiskt The Amazing Spider-Man att se på. Men någon större blown away-effekt blev det inte på mig, och jag förstår inte riktigt varför den här filmen har blivit så hyllad som den har blivit. För ärligt talat, vi har sett det mesta redan, och speciellt mycket nytt tillkommer inte, egentligen! Och för Guds skull, i den obligatoriska uppföljaren måste de se till att Spider-Man behåller masken på betydligt mer än vad han gjorde här, för numera finns det en kamera i varenda smartphone ( nice att Spidy medan han väntar på ödlan i sitt spindelnät roar sig med att spela spel på sin smartphone) så det borde inte dröja länge innan någon råkar filma Spindelmannen utan huva på sig om han ska ha den av så frekvent som fallet var i slutet på den här. 







 






Av theotherside - 13 januari 2013 02:33

Tydligen har det nu blivit bekräftat att det blir en fjärde Jurassic Park-film, och den som vill ana ugglor i mossen kan tänka på följande sätt- snart har första filmen i den här filmserien premiär i 3D, framför allt de som såg första filmen som unga kommer att springa av sig benen för att återuppleva äventyret i 3D och då är managen krattad för att suget efter en helt ny film förmodligen kommer att vara större än någonsin och vad passar då bättre än att äntligen bekräfta att det är en fjärde film på gång? Och dessutom inte så länge kvar innan premiären- 13 juni 2014, så från och med nu måste det bara börja rulla in uppgifter om handling och vilka som får huvudroller och allt sådant. Men, jag hoppas verkligen man tänker på att göra något nytt nu och inte återanvänder gamla karaktärer som ännu en gång av en eller annan anledning måste ge sig iväg till öarna som hyser dinosaurier. Andra saker på önskelistan- helt nya regissörer och manusförfattare, tack. Nytt fräscht blod! Och lite nya dinosaurier, och inte bara T-Rex som huvudfiende. Och ja, en story som känns lite uppfräschad och intressant, vore inte heller så dumt. Väntar på fler detaljer om det här från och med nu...

 

 

 

http://www.moviezine.se/artikel/12242-jurassic-park-4-bekraftad

 

 

 

 

 

 

 

Av theotherside - 12 januari 2013 03:15

Usch börjar få lite obehagliga flash backs till den videovåldsdebatt som rasade under 80-talet just nu... Min ståndpunkt är fortfarande att nej, filmvåld får inte vanliga hederliga medborgare att direkt efter filmens slut gå och ladda automatvapnet utan det är bara den lilla klick instabila människor, som redan har allehanda problem innan de ser en specifik film, som laddar vapnen och ger sig ut för att döda oskyldiga människor. Varför glöms det alltid bort att det är kanske 98,7 procent av alla dem som ser en våldsam film som aldrig dödar någon annan? Som aldrig blir mer våldsam på grund av att de ser en film? Det är skönt att se i alla fall att Arnold Schwarzenegger och ny Tarantino åtminstone protesterar lite mot att deras, och andras, filmer blir måltavlor istället för att man ska ägna sig åt det som kanske är det verkliga problemet- nämligen att amerikanarna verkligen gillar det som står i deras rättigheter om att få ha vapen, att vapen är enkelt att skaffa och att de anser det befogat att ha kulsprutor och automatvapen och vad fan som helst hemma under kudden i sängen eller i garderoben. Lätt att skaffa och inneha vapen borde ju vara det grundläggande problemet, och inte graden av våldsamhet i film eller spel? Eller? Ja, jag är ingen psykolog, men jag tror man som person måste lida av den ena eller andra bokstavskombinationen samtidigt som man måste ha ett hyggligt instabilt psyke av den ena och andra anledningen innan man kommer på tanken att ge sig ut och genomföra en massaker. Det blir lite för enkelt när man konsekvent ska beskylla film och spel för att vara den direkta orsaken till varför hemska saker händer...



http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/har-flippar-tarantino-mitt-under-intervjun











 

Av theotherside - 12 januari 2013 02:27

Minnesförlusten är total och jag kunde för mitt liv inte komma ihåg om jag hade sett den här tidigare eller ej, men ganska snabbt kunde jag konstatera att jag kände igen filmen redan under den tråkiga inledningen men jag fortsatte titta bara för att vara etthundra procent säker på att den här har jag sett. Och jag blev inte belönad för mödan för det var ganska tungt att ta sig igenom den här klichéfyllda skräckfilmen som följer alla upptänkliga mallar till punkt och prick. Inte direkt så konstigt att jag inte kom ihåg den här filmen överhuvudtaget, men lite trist att man ännu en gång slösade bort tiden med att se eländet igen...



LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.




Endast två saker är "bra" med Mask Maker. Nikki Deloach har fortfarande ett sådant härligt, bubblande skratt som verkligen smittar så fort man får höra det ( och i början av filmen så skrattas och skrattas det både två gånger för mycket och för överdrivet för att det riktigt ska klinga så välbehagligt i öronen). Att en annan av tjejerna som uppenbarligen är lite förtjust i kinky sex inte samtidigt är satanist är väl det enda som förvånar mig i den här filmen. Det andra som är bra med den här skiten är slutet, där man länge tror att den klassiska final girl är den enda som överlever mördarens härjningar, men nej- helt apropå ingenting så har mördaren dragit på sig polisuniform och kan dessutom köra bil! Trovärdigheten har man lämnat redan före den här scenen men det här blir närmast parodiskt på ett dåligt Scary movie-vis. 



       


Mask Maker är en skräckfilm som verkligen gör allt för att vara så traditionell som möjligt och som har gett sig den på att inte överraska en enda gång, och filmtiteln hade egentligen lika gärna kunnat vara Fredagen den trettonde del 22 eller Halloween 34. Ingenting gör att den här filmen sticker ut det allra minsta, och det är väl anledningen till att jag innan jag började se om den inte kunde erinra mig att jag hade sett den. Men nu ska jag försöka komma ihåg att den här har jag sett och inte slösa bort min tid med att se om den igen inom en överskådlig framtid...







 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards