Alla inlägg under januari 2013

Av theotherside - 15 januari 2013 23:00

Det är lite tråkigt att se hur Tarantino inför filmens premiär får "försvara" mycket av filmen på grund dels av det tråkiga, banala och obarmhärtiga som inträffade i USA ( en tragisk händelse som dock inte Django på något sätt kan beskyllas för eftersom filmen inte hade haft premiär ens när det inträffade), men tyvärr har det fört med sig att debatten om filmvåld verkar ha blossat upp igen. Vi kan inte riktigt lämna det där bakom oss verkar det som. Det finns många orsaker till att tragiska händelser inträffar, men att man har sett en våldsam film är inte en enskild isolerad förklaring. 


"Inget för vekhjärtade" säger i alla fall Tarantino i den här intervjun för Kulturnyheterna. Låter förbaskat bra det, och jag hoppas innerligt att den här filmen är riktigt jävla bra!



http://www.svt.se/kultur/film/tarantino-inget-for-vekhjartade







 

Av theotherside - 15 januari 2013 22:45

Jag konstaterade självnöjt att jag fixade alla frågor om filmens historia, och jag tror nog att de flesta som gillar film klarar den här filmquizen! Hur många rätt har du?




   



Av theotherside - 15 januari 2013 22:00

Nu när julen är överstökad och man har kunnat samla tankarna lite och funderat så tänker jag konstatera att det är relativt vanligt att man blir rekommenderad att köpa svartfärgade underkläder till sin flickvän/hustru, nästan oberoende på vem man frågar. Undrar varför det är så, egentligen? Till och med den kvinnliga tipsaren i tidningen Café föreslog underkläder i svart är vad som borde ligga under granen på julaftonen. Jag som inbillade mig att man skulle vara lite mer vågad och köpa någon behå i orange istället, liksom för att chocka lite? Eller en annan färg som man själv gärna skulle se behån i. Men svart är alltså alltid rätt och kan liksom inte gå fel? 






 

För övrigt har kvinnan på bilden på sig underkläder från angelique jet, och när man googlade på det kan man ju konstatera att de också har finfina kläder att erbjuda...

Av theotherside - 15 januari 2013 15:38

Mjo faktiskt, den här trailern tilltalar mig och jag tycker att The stranger inside verkar helt klart sevärd! Inga för mig kända skådespelare verkar vara med, men det hindrar inte mig i alla fall och i överlag verkar det ju handla om en thriller som inte enbart satsar sin arsenal på blod, splatter och naket utan faktiskt ser ut att ha en lagom snårig och underhållande intrig. 




http://www.youtube.com/watch?v=INwIzorvBWU  













Av theotherside - 15 januari 2013 14:00

Inte trodde jag att tecknet för "fuck you" är riktigt gammalt. Jag trodde nog mer på att det var ett "nyare" påfund men det skamliga fingret är äldre än 2000 år och redan de gamla romarna kände till det och använde sig av det. Sedan kan man fråga sig varför just långfingret just är något skamligt eller att just fuck you-gesten betyder just det? Man kanske borde modernisera det för allt som betyder något dåligt behöver ju inte betyda det för alltid. Kanske fuck you-fingret i framtiden kan ha betydelsen "jag önskar dig lycka och välgång"?!;P




 

Av theotherside - 15 januari 2013 12:45

Känns ju inte direkt upplyftande att i artikeln läsa att deckare numera "Genren bärs nu fram av ett väloljat finansieringsmaskineri som fungerar som ett självspelande piano för evigt stämt i dur." Urvattning, taskiga schabloniserade manus och upprepande händelser är ingenting som de tycker finns i den deckarvåg som har drabbat landet? Finns det egentligen något som skiljer dem ur mängden? Känns som att det räcker med att se en deckare så har man sett allt som svensk film har att erbjuda för tillfället. Att det dessutom fungerar som ett väloljat maskineri ger mig kalla kårar, för i det där ligger också att man bara kör på utan att stanna upp och tänka om man ska ägna sig lite åt lite nytänkande.

 

Den enda filmen som känns hyfsat efterlängtad är Vittra, "superblodig" splatterskräckis som tydligen påminner så mycket om Evil Dead att filmmakarna beklagar lite att remaken av Evil Dead också har premiär i år. Jösses, ja har man kopierat en film såpass mycket, då finns nog inte mycket nytt att hitta där. Och förmodligen är Vittra lika trist som alla andra försök till skräckfilmer som har gjorts de senaste åren i det här landet, så det kommer mest av allt att likna en parodi. Överraska mig gärna, men jag tror inte de är kapabla till att överraska ens gamla farmor på pensionat Ankaret. 

 

 

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/mord-haller-liv-i-svensk-film

 

 

 

 

 

 

 

 

Av theotherside - 15 januari 2013 12:01

Det kändes ju inte direkt som en överraskning att TV4 ger upp X factor och istället dammar av trotjänaren Idol, samtidigt som det inte känns något vidare fräscht eller nytänkande. Men vad tusan hoppades man egentligen åstadkomma med X-factor? Hela produktionen kändes ansträngd och oengagerande, speciellt för att de trodde att svenskarna inte hade en jävla aning om vad programmet var ( hallå, vi kan faktiskt titta på utländska program i Sverige) så programledaren ägnade mycket tid åt att i alla fall i de inledande programmen tjafsa om vad X-factor egentligen är(!). 


Nåja vi får väl se till hösten om TV4 lyckas dra tillbaka Idol-tittarna eller har de också tröttnat nu ( man kan ju i alla fall hoppas). Jag hade dock önskat ännu mer att Kontoret inte hade fått komma tillbaka, men det fick det och har premiär på söndag... Kan vi inte bara gemensamt straffa fyran för att de inte ägnar sig åt något nytänkande överhuvudtaget?



http://www.expressen.se/noje/tv-4-tar-tillbaka-idol-i-host-efterlangtat/







 

Av theotherside - 15 januari 2013 01:00

Skräckfilmer från After Dark brukar ganska sällan vara några mästerverk för skräckfilmsgenren som sådan men de brukar i alla fall borga för en hyggligt effektiv film som i vissa fall har en eller två klyschor för mycket, men som ändock klarar sig undan med "okej hyggligt sevärd". Dark Circles ser ut att bjuda på en hel del förutsägbara klyschor men ibland gör inte det så jäkla mycket och den här tror jag att jag kommer att kolla in! 


http://www.youtube.com/watch?v=O3dDRcj7EMc






  













Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards