Alla inlägg under december 2012

Av theotherside - 25 december 2012 22:55

Blir lite fövånad över vilka tittarsiffror årets avslutade julkalender har legat på i princip varje dag, men härligt att SVT har lyckats få till en riktig pangsuccé. Jag såg några enstaka avsnitt och det var faktiskt ganska roligt att vara tillbaka på Greveholm, men sista avsnittet gjorde i alla fall mig besviken och för att tala svenska rakt ut så var det ett förbannat dåligt och tråkigt slut som dessutom saknade en hel del julkänsla. 


Jag vet inte vad man kan säga om 2013 års julkalender, men jag gillar inte riktigt att man väcker liv i Barna Hedenhös och jag tycker inte om Fredde Granberg. I och för sig passar hans fjanteri och överdrivna skådespelande i en produktion till barn bättre än i det patetiska försöket med att parodisera beck häromåret, men nja... blir inte direkt exalterad alls över det här. Vilket jag inte heller borde bli(!). Men något bättre än detta hade man ju ändå hoppats att de hade kunnat kläcka ur sig. http://www.dn.se/kultur-noje/nasta-ars-julkalender-i-svt-rena-stenaldern 

ANNONS
Av theotherside - 25 december 2012 02:49

Usch det här måste vara anledningen till att jag undviker svensk film i synnerhet och svensk komedi i sanning har en hel del att göra innan de ens blir roliga längre. Svensson Svensson ...i nöd & lust bjöd på mer ansträngd komik än vad fallet är i tja, de gamla Jönssonligan-filmerna från 80-talet, men jag tror banne mig att Jönssonligan är lite mer moderna fortfarande jämfört med den här skiten. Däremot blev jag lite förvånad över att SVT visade en såpass ny film klockan 21.00 på julafton, så med farhågorna på högsta beredskap började jag titta på filmen, och insåg att man ungefär fem minuter in i eländet på ett ungefär kunde räkna ut hur alltsammans skulle sluta. 
LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.
Det strävsamma paret Svensson är påväg att skiljas, blir rekommenderade att spendera en vecka på ett pensionat för att väcka liv i den slumrande lågan och allt som sker efter de premisserna är förutsägbar mumbojumbo och tämligen tråkigt som att äta julskinkan tre gånger under tjugo minuter- det blir inte roligare ju mer man försöker att göra det roligt, tyvärr. Jag tror fan inte att Suzanne Reuter någonsin har kämpat så desperat med att vara "rolig", vilket jag aldrig tycker att hon har varit heller, men att se henne i den här soppan var nästintill smärtsamt faktiskt. Och sedan att det naturligtvis är gubben som har gått ned sig, ätit för mycket och tittar för mycket på fotboll, tja det var ju bara att vänta sig eftersom det i feministiska Sverige alltid är mannen det är fel på och aldrig kvinnan. Suck...


Förvecklingarna som tydligen ska vara roliga som föjer sedan är bara gäspframkallande och förutsägbara. Det enda som gjorde mig lite förvånad är hur jäkla snabbt man hastade fram det alldeles för krystade slutet, där Lena hinner bli rejält förbannad på Allan och det ser ut som att det är kört mellan dem men så sitter de utanför en flygplats och samtalar lite och allt blir bra, såå jävla bra att de kommer fram till att köra på i de invanda hjulspåren samtidigt som Lena varnar Allan om att han rör sig på små marginaler från och med nu.


   


Snälla, snälla, snälla låt nu det här strävsamma paret vara ifred och gör ingen mer film utan låt dem leva tillsammans i någorlunda harmoni fram tills dess Allan dör och Lena hamnar på pensionärhem där hon får njuta av några lugna år. Svensson, Svensson är allt annat än roliga längre och ju fler försök de gör, desto mer pinsamt blir det bara. Så låt de här figurerna leva ifred nu, snälla...

 

ANNONS
Av theotherside - 20 december 2012 00:28

Jag vet inte huruvida det är något egentligt tecken på att man blivit äldre (tyvärr gäller detta också mig) men porrskådisen Julia Ann är tydligen tillräckligt gammal för att kunna medverka som milf i porrfilm numera! Julia Ann är liksom äldre numera, och det är väl förmodligen ganska naturligt att hon har "avancerat" till milf, men medan min storhetstid var så räknades nog Julia Ann som snygg kvinna mitt i livet som valde att medverka i porrfilmer... Men usch, vad man börjar känna sig gammal nu när man inte riktigt kan säga att Ann är en nykomling inom genren längre(!). 
 

Av theotherside - 19 december 2012 22:00

Usch jag tycker inte om att Roger Corman tänker bli någon slags remakekung framöver och göra om flera av hans filmer för att locka till sig en ny publik och han verkar i det närmaste vara överförtjust i allt vad 3D och nya specialeffekter heter, och jag kan nästan tänka mig hur det blir- man glömmer liksom bort allt vad handling är och kör stenhårt på effekter och 3D-bling-bling. Nej usch kanske du ska pensionera dig medan tid är istället, Corman?
http://www.moviezine.se/artikel/12081-roger-corman-planerar-aringtta-remakes

 

Av theotherside - 19 december 2012 13:50

Mr King verkar vara på berättarhumör med den här novellsamlingen som kanske kan sägas vara en variant på Dr Jekyll och Mr Hyde, i alla fall handlar samtliga fyra noveller om "det andra, onda jag" som förmodligen finns i alla människor. Vad händer om vi låter det onda jaget släppas fram? Hur långt är vi beredda att gå? Av de fyra novellerna, 1922, Storchaffisen, Schyst förlängning och Ett gott äktenskap, så gillar jag bäst Storchaffisen och Ett gott äktenskap. Ingen av novellerna är direkt dåliga- 1922 är den mest renodlade skräckberättelsen med ett lik som går igen, men samtidigt tragikomisk i den meningen att sonen i berättelsen verkligen spårar ur och vem kan klandra honom efter det hans far och han har gjort? Schyst förlängning är den med mest öppet slut, ett slut som jag på inget sätt riktigt tyckte om. Den är också den kortaste berättelsen och den hinner liksom aldrig riktigt sätta sig innan den är slut.

" Jag tror att det inom varje man bor en annan, en främling, en Beräknande Man. Och jag tror att i mars månad 1922, när himlen över Hemingford County var vitaktigt ljus och varenda åker en snöblaskig lervälling, hade Den Beräknande Mannen inom lantbrukaren Wilfred James redan fällt domen över min hustru och avgjort hennes öde. Straffet var det strängast tänkbara." S 14-15 Följande stycke tycker jag är en bra sammanfattning av i stort sett samtliga noveller. 


Det som gör Storchaffisen riktigt läsvärd vet jag inte riktigt, men jag gillar att den våldtagna författarinnan bestämmer sig för att agera och hämnas på svinet som lämnade henne att dö. Men samtidigt finns en twist med i slutet som gör att berättelsen stannar kvar i minnet. Jag gillar dessutom hur Stephen King, som vanligt, gör det så enkelt att komma in i berättelsen och jag faller för författarinnan av småmysigdeckare.

I Ett gott äktenskap finns det med allt som jag gillar- en hustru som upptäcker att hennes man inte är den som hon trott att han är genom alla år av äktenskap, och sedan fortsätter att leva med honom efter att hon upptäcker hemligheten. Varför gör hon det? Av flera olika anledningar, visar det sig. I efterorden berättar King att han baserat berättelsen på en verklig mördare, nämligen BTD-mördaren Dennis Rader, vars fru säger att hon inte hade en aning om vad hennes man sysslade med under trettiofyra år. 


 Jag saknade däremot en berättelse om en ond kvinna, en kvinna med denna andra personlighet inom sig. King har ju skrivit om en sådan tidigare under karriären, i Lida, och i Nattsvart, stjärnlöst tycker jag att han kunde ha skrivit om någon liknande kvinnlig karaktär som visar upp sitt andra jag. I Storchaffisen och Ett gott äktenskap tvingas kvinnorna att låta det andra jaget komma fram, men jag skulle ha velat ha en berättelse där det är en kvinna som antingen mördar någon eller hittar på något annat fanstyg. 


Nattsvart, stjärnlöst är i alla fall en samling läsvärda noveller och i två av dem levererar verkligen Stephen King. Boken var svår att lägga ifrån sig tills den var färdigläst, och man börjar samtidigt att fundera över hur man själv skulle ha agerat i liknande situationer. Det andra jaget ligger under vanliga omständigheter tryggt gömd någonstans inom oss, men vad skulle krävas för att det skulle få komma fram och ta över oss helt och hållet? 

 

 

 

 

 

Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker verkligen om den oskyldiga vita katten som tittar fram och betraktar mannen. 

 

 Av theotherside - 19 december 2012 02:15

Det här var en ganska konstig film, men Killer Joe är inte konstig på ett bra sätt egentligen. Jag hade inte väntat mig speciellt mycket av filmen på förhand utan såg den mest på vinst eller förlust ( eller okej, handlingen lät på förhand lite lockande) och hyggligt kända skådisar fanns med i rollistan- Matthew McConaughey inte minst- och det trodde jag skulle göra alltsammans hyfsat sevärt men icke. Hygglig handling och ganska kända skådespelare resulterar inte nödvändigtvis i något sevärt eller underhållande.
LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.
Det tar väldigt lååång tid innan saker och ting börjar hända. Man utgår tydligen från att man ska tycka att karaktärerna är så intressanta att man gärna vill följa dem ett tag innan de ska slå till, men tyvärr är de bara seriefigurer och inte ett dugg intressanta. Mellan polisen/mördaren Joe och Dottie finns en lååång dialogscen som jag tycker inte tillförde något alls till själva handlingen- man förstår inte varför Joe blir så intresserad i tjejen och man förstår inte något mer med den konstiga Dottie. Jag förmodar att Dottie är själva nyckeln till alltsammans, men jag kan för mitt liv inte begripa vilka avslöjanden som det är meningen att hon ska symbolisera.                


Man kan kanske berömma Killer Joe för att åtminstone inte följa konstens alla regler och det är inte direkt enkelt att se vartåt filmen ska ta vägen, men kom igen... någon jävla substans får man allt se till att komma med åtminstone, så det inte känns som att man bara har slösat bort tiden genom att se filmen. Och slutet... Ja, slutet begriper jag helt enkelt inte, faktiskt. Något bra slut tycker jag inte att det var, och kanske var man inte tillräckligt intresserad så man gick miste om ledtrådar, eller så finns det helt enkelt inga ledtrådar, men jag kommer inte se om filmen inom den närmaste framtiden för att se om det finns något som jag har missat. 


Nej, Killer Joe gör man bäst i att undvika helt enkelt. 

 

Av theotherside - 18 december 2012 14:44

Blev först lite förvånad över att Susan Sarandon återfanns i en film med The Rock, eller som han kort och gott heter numera Dwayne Johnson men efter att ha tittat på trailern så förstår man bättre anledningen till att hon finns med. Snitch ser överlag ut att kunna bjuda på en riktigt underhållande film, och jag vill se den direkt efter att trailern tagit slut. Kanske ingen stor överraskning som man blir bjuden på direkt, men det ser riktigt bra ut ändå...

 

http://www.youtube.com/watch?v=bHbosCJeLlQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Av theotherside - 18 december 2012 01:01

Det är verkligen en aning motsägelsefullt ibland, för en del actionskådisar i likhet med Chan har sagt att de ska sluta med våldsamma filmer men efter ett tag så verkar de ha glömt bort det där och medverkar ändå i filmer där våld är en stor del av behållningen och underhållningen av filmen. Kan inte säga så mycket mer direkt då jag ännu inte har kollat in uppföljaren, men hyser inga direkt stora förhoppningar om den tredje filmen "bara" för att Jackie Chan ska medverka i den och lite illavarslande låter det om det verkligen blir så att tredje installationen ska bli mer av en "kompisfilm", och då tänker jag framför allt på hur det har sett ut i Rush Hour-filmerna- men något sådant hoppas jag verkligen inte att Stallone har gått med på...
http://www.moviezine.se/artikel/12050-jackie-chan-ar-redo-for-the-expendables-3
 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se