Alla inlägg under november 2012

Av theotherside - 15 november 2012 15:00

Jag var tveksam i inledningen till filmen då det framför allt handlade om "galningar", och att alltsammans utspelade sig på en rättspsykisk avdelning och man fick se hela spektrumet med "filmdårar" och skådespelare som riktigt tog i från tårna för att se tillräckligt galna ut. Det gillade jag inte riktigt, det finns redan så gott om fördomar överallt om människor som på riktigt har någon psykisk ohälsa, och sådana här billigare filmer spär bara på med fördomar. Men sedan bättrar sig filmen faktiskt och blir riktigt underhållande när det mer eller mindre enbart handlar om blod och köttande. Hela filmen skulle ha varit som slutet istället, då hade det här varit hjärndöd underhållning från början till slut.





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.




Jag hade förmodligen missat filmen helt och hållet om det inte hade varit för att Peter Stormare medverkade i den, men tyvärr så får man fortsätta att påpeka att en film med Stormare i inte nödvändigtvis behöver vara bra och inte heller i den här gör han något som är direkt bra eller minnesvärt. Det verkar mest som att han har tagit rollen för att ha lite kaffepengar över att lägga i sin alltredan välfyllda kaffeburk. Något enstaka Stormare-moment fanns visserligen, men ingenting som gjorde att i alla fall jag drog speciellt mycket på smilbanden. 

De övriga är mer eller mindre tämligen osynliga. Jag tycker visserligen att skådisen som gör huvudkaraktären, Jack, är väldigt dålig men kunde ändå inte låta bli att tycka att han hamar alldeles för enkelt på mentalsjukhuset. Och är det ingen som på förhand orkade kolla upp huruvida Jack hade en syster intagen på samma ställe? Hmmm... Nåja, logiska luckor lika stora som hålen i en ost kan man acceptera när det gäller en sådan här film, det är ingenting som störde alltför mycket. Fick lite, lite Gökboet-vibbar också ibland, framför allt mellan Jack och hans kompis som han får när han blir intagen. 



       

Vem fan har dekorerat väggarna med ketchup... Och tröjorna??


     

En halvnaken blodig brud efter sig i hisschacket är inte en så trevlig upplevelse som man kan förledas att tro...



Insanitarium var som sagt bäst under de avslutande trettio minuterna, innan dess en lite småseg och halvtrist historia som inte direkt gör någon engagerad. Man sitter mest och väntar förgäves på att Peter Stormare ska spela över bara liiite, och sen när det blir mer eller mindre gore-fest så livas tillställningen upp en smula. Man hade egentligen kunnat snabbspola igenom halva filmen, för man gick ändå inte miste om något väsentligt. 





 


Av theotherside - 15 november 2012 14:39

Det är spretigt värre på inslagen man får se i den här trailern, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det handlar om att 26 regissörer har gjort 26 egna kortfilmer på temat skräck. Det börjar ju vattnas i munnen direkt, för det här låter ju riktigt intressant. Och det ser väldigt intressant ut också. Taglinen är också klockren- "Twenty-six directors. Twenty-six ways to die." Den enda regissör jag känner igen på rak arm när jag kollar på imdb.com är Ti West men ska gräva runt lite mer bland de övriga och se vad de har gjort tidigare. Men det här kommer nog bli en riktigt god karamell i alla fall.

 

 

 

 






Av theotherside - 14 november 2012 21:50

Det fanns tydligen en film som hette The Killer Shrews som såg dagens ljus under 1950-talet, och nu tyckte uppenbarligen någon att det var läge för en uppföljare som naturligtvis får den moderiktiga titeln Return of the Killer Shrews. Uppfinningsrikedomen vinner verkligen nya marker;P Trailern ser ännu värre ut än trailern och många slantar kan inte vara plöjda i effekttrollerilådan, men vafanken en tråkig bakis-söndag funkar säkert den här trots allt...





http://www.youtube.com/watch?v=jjn3yg6E_F0










 














Av theotherside - 11 november 2012 03:06

Nja varningsklockorna ljuder värre än lurarna som fick Jerikos murar att falla samman när jag tittade på trailern till den här filmen. Det känns mest som en Twilight-variant fast med en zombie istället, och naturligtvis ser inte zombiepojken särskilt skrämmande ut utan mest som någon yngling ute på äventyr under Halloween och naturligtvis är flickan sötare än socker... Ääälsh! Humorn ser dessutom ut att ligga på tveksamt låg thihihi-nivå så... Enda anledningen till att jag ens funderar på om man ska se denna film när den väl finns tillgänglig är på grund av John Malkovich, men jag betvivlar att han har någon större roll i denna. Nej, tror det blir att undvika den här smörjan, faktiskt. Den här ser ut att passa alla dem som är för unga för kommande Twilight-filmen på grund av att den fick femtonårsgräns...




http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=07s-cNFffDM








 

Naw, så "söt" liten "zombie"...

 

 

 

 















 































Av theotherside - 11 november 2012 02:55

Enligt en brittisk undersökning så är det ganska dåligt ställt med huruvida man har tvättat händerna efter toalettbesöket eller inte. Undertecknad är extremt noga med att alltid tvätta händerna, och många skulle säga att jag har någon form av sjuklig fixering vid att tvätta händerna, och det stämmer förmodligen. Jag tvättar händerna även när det inte behövs, men jag tvättar alltid händerna efter toalettbestyren. Däremot visste jag inte att man rekommenderade att man ska gnugga händerna med tvålen i 30 sekunder, men lita på att jag kommer att göra just det nu när jag vet att det är rekommendationen.

Jag blir däremot närapå spyfärdig efter att ha läst bland annat följande: " I en brittisk studie visade det sig att bakterier från avföring återfanns på en fjärdedel av de undersökta personernas händer. Inte nog med det: samma slags bakterier kunde hittas på 14 procent av sedlarna och 10 procent av kreditkorten."

Nu tycker jag att det är fullkomligt rimligt att jag faktiskt tvättar händerna direkt vid hemkomst efter att jag har varit någonstans, men tydligen räcker inte ens det- man ska fan tvätta händerna så snart man kan när man är på stan och bland människor, sedlar och andra föremål som snuskäckeln rör vid. Denna undersökning sätter verkligen griller i skallen på mig och gör att jag inte tänker avvika från min tumregel ens en milimeter- tvätta händerna så fort du rört vid något föremål i en affär, pengar, saker, snusdosor, tidningar ja vad fan som helst. Tydligen tycker inte många att det är viktigt att se till att hålla händerna rena. Usch...

 

Och jag har länge undrat varför i helvete vi har övergett hälsningsförfarandet som romarna körde med, att skaka hand genom att ta längre upp på armen! Eller varför inte anamma kinesiskt förfarande, där man inte alls skakar hand med varandra utan helt enkelt bugar mot varandra istället. Skulle inte det vara ett jävla bra sätt att förhindra smittspridningar och annan skit? 

 

 

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/undersokning-fa-arliga-om-handtvatt

 

 

 

 

 

 

 

Av theotherside - 8 november 2012 22:08

Jag tycker inte riktigt att Arnold Schwarzenegger ser lika badass som han såg ut förr i tiden, men nog får man ge honom en eloge för att han ändå har sett till att träna lite sedan han lämnade över guvernantjobbet till sin efterträdare. Filmen i övrigt ser i alla fall ut att kunna bli riktigt bra...

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=oc0x-jiewTE&NR=1






 

 

 

 

 

 






Av theotherside - 6 november 2012 01:01

Håhåhå tomten är inte så schysst i år och istället för julklappar så kommer han med farligare grejor den här gången! Är ju vanligtvis emot remakes men originalet Silent night har aldrig tilltalat mig speciellt mycket, så jag har inget emot denna remake. Mer än att jag återigen säger att det är trist att allt ska remajkas nuförtiden. Och som vanligt i remakes så är det idel snorungar i alla ledande roller. Suck... 












Av theotherside - 6 november 2012 00:52

Ja, trailern för den här filmen är helgalen och jag gillar det jag fick se men lite tveksam är jag huruvida svenska Malin Åkerman verkligen är rätt kvinna för den här sortens film? Hon är alldeles för helylle för min smak... När hon skulle vara crazy i The Heartbreak kid så tycker inte jag att det fungerade något vidare alls, och i den här nya filmen så verkar hon bara upprepa en slags roll som vi redan har sett henne göra tidigare. Men förutom det frågetecknet, så ser Cottage Country ut att kunna vara en härligt galen resa.







http://www.youtube.com/watch?v=lfmp6Pha16s









 















Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards