Alla inlägg under augusti 2012

Av theotherside - 28 augusti 2012 12:15

You hade me already at hello, eller något sådant... Jag gillar trailern och jag gillar framför allt " A twisted, sleazy little film that will make grindhouse fans quite happy" som Ain´t it cool news beskriver filmen The Victim som låter riktigt lovande. Ganska bra trailer, dessutom. Det enda som jag har lite emot är det vanliga när man har s.k genusglasögon på sig, just när filmen heter offren så är det kvinnor som drabbas, vilket i och för sig inte är direkt ovanligt i sådana här filmer... Men vore väldigt trevligt att se killar som offer också. Där har man något att göra minsann! 














 





Av theotherside - 28 augusti 2012 01:15

Så har man äntligen sett ännu en film som tillhör skaran av de famösa filmerna som efter svenska programmet Studio S blev föremål för razzior och som blev totalförbjuden. I efterhand är det jävligt svårt att förstå vad moraltanterna reagerade på egentligen, men antagligen var det våldet och nakenheten i filmen som gjorde många upprörda men idag är det svårt att begripa vad som var så hemskt. Men jag antar att samma saker gäller för de filmer som kommit under 2000-talet också, men ingen av de nyare filmerna förmår riktigt uppröra på samma sätt längre och det är trist.





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.





Ingen av skådespelarna blir ihågkommna som storslagna skådespelare, och de allra festa är inte direkt i Oscarstatyett-nivå och en del gör rentav ganska pinsamma insatser. Men man får ge lite credd för att de ändå valde att medverka i den här, för när allt kommer omkring så visste ju ingen av de inblandade att den här filmen skulle vara lite omtalad fortfarande, flera år efter dess tillkomst. Terror hade också ett flyt i berättandet som gjorde att den kändes stundtals mindre "seg" än vad många andra filmer från det här årtioendet kan upplevas som idag. Men en del scener drar man ut på lite för länge. Jag tänker framför allt på kvinnan i bilen som får problem med bilen mitt ute i ingenstans samtidigt som det blixtrar och dundrar. Hon lyckas hitta en herrgård och tar sig in, och det stora huset är konstigt nog helt tomt men plötsligt kommer en man gåendes- fast kameran fokuserar enbart på hans ben vilket är ganska irriterande. Så småningom visar det sig vara bilreperatören som kvinnan tidigare ringde till... Den scenen var säkert gastkramande när det begav sig, men idag så kan de flesta av oss lukta oss till en sådan luring på flera mils avstånd.

Sedan så fanns det förstås effekter som man numera skrattar åt. Jag tänker framför allt på scenen där en "levande" polisbil försöker köra över en stackars poliskonstapel, och alltsammans ser tämligen löjligt ut.

Men en annan scen som fungerade alldeles förträffligt fortfarande var attacken på huvudpersonen James kollega ( tror jag att han var) i filminspelningsstudion- kulisser, filmrensor och allt möjligt far och flyger eller går sönder samtidigt som ett kamerastativ "förföljer" stackaren...




             

Sedär sedär, en liten hyllning till den svenska filmen Thriller kanske? Det här var ju på den tiden som svensk film var lite omtalad åtminstone, till och med utanför Sveriges gränser. Synd att det inte förhåller sig på det sättet längre!

 

 


Men allt som allt var det inte vidare roligt att se Terror numera, det fanns ingenting kvar som var chockerande eller obehagligt och tyvärr lever den väl mest vidare bland dem som "inte fick se" den när det rådde andra tider. Men frukta inte, något liknande är jag ganska övertygad om att vi kommer att få vara med om igen. Moraltanterna vilar inte på sina lager utan hittar nog förmodligen något att uppröras över och som ska beslagtas i razzior.

Men i fallet med Terror så var det knappt värt att ta sig igenom eländet, och har man inget nostalgiskt med att se den så kan man faktiskt lika gärna strunta i den här. Det finns "värre" klassiker därute som är mer befogat att se istället...








 

Av theotherside - 25 augusti 2012 03:00

Nja fick ganska tidigt en känsla av att den här filmen skulle jag tycka om och det visade sig att den känslan fick helt rätt i slutändan för det här tycker inte jag var speciellt bra! Det är den gamla vanliga storyn om en kille som ska bli av med sin oskuld, och så är hans polare med honom hela vägen och dessutom dokumenterar allt. Precis allt, till och med när huvudpersonen Matt ska raka pungen. Ingen som protesterar mot att ständigt bli filmad och dessutom utlagd på Youtube? Nej då, det skulle aldrig falla de här karaktärerna in att gnälla över något sådant.






LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.





Lite sympati får jag ändå för Matt, men  mest på grund av att han är den där klassiska filmlosern som aldrig riktigt gör rätt fast han har ett "hjärta av guld". Matt Bennett gör en bra prestation trots att han inte har speciellt mycket att göra utav sin roll. Men sen finns det en sak som jag inte alls gillade, nämligen tjejen som luras och som säger sig vara släkt med Cleopatra och som får Matt att vilja förlora oskulden med henne men sedan visar det sig att alltsammans är ett projekt för att visa hur "desperata män" är... Suck. Man kunde inte ha låtit bli att ta med det här?



       


 




Nej det enda som gör det alls värt besväret att överhuvudtaget se The Virginity Hit är att porrskådisen Sunny Leone faktiskt dyker upp mot slutet. Holy shit!!!! Eller kanske inte, men jag tycker ändå det var en rolig grej att Leone dyker upp då hennes namn nämns ett flertal gånger i filmen. Och slutligen, Matt konstaterar tillslut efter mycket om och men att det faktiskt är allra bäst att förlora oskulden med någon som man älskar och tycker om! Så på ett sätt kan man ju säga att filmen har ett "bra" budskap även om det är en lååång transportsträcka innan dess.





 


  

Av theotherside - 25 augusti 2012 01:46

Nu hoppas jag att gamle mästaren Brian de Palma är tillbaka i gammal storhetsform, för trailern till Passion gillar jag! Det enda som jag inte tycker om är att Noomi Rapace är med, jag tycker inte hon har förtjänat alla hyllningar som hon har fått hittills. Men förutom det, Passion ser ut att bli en härlig blandning av erotik och spänning och det säger man helt enkelt inte nej tack till!











Av theotherside - 24 augusti 2012 23:45

Nicolas Cage är tillbaka i filmen Stolen och jag vet inte riktigt vad man ska hoppas på, men en enkel önskan har jag i alla fall- snälla Cage, kan du medverka i något som är minnesvärt under 2012? Det är väl ändå inte för mycket begärt, hoppas jag;P Stolen ser okej ut, men Cage ser ut att gå alldeles för mycket på autopilot. Hoppas jag har fel...










Av theotherside - 24 augusti 2012 23:30

Jag vet inte riktigt varför det gått så segt med att skriva något om den här så omtalade filmen trots att det var kanske två månader sedan jag såg den, men kanske det har något att göra med att jag hade lite förväntningar på den och de infriades inte. Men den här har ändå blivit en modern American Pie-klassiker redan, och man talar redan om att en uppföljare är på gång. Vad den ska handla om är nog självskrivet på förhand och det blir väl mer av allt som fanns med redan i den här- tuttar, rumpor, ungdomar som festar som om morgondagen inte finns, pinsamma situationer... Ja, jag orkar nog inte med att se tvåan utan nöjer mig med att konstatera att första redan kändes som en riktigt utdragen musikvideo bara.




LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.





Lite anmärkningar dock- ungdomar som festar som tokar röker inte en enda cigarrett? Vafalls... Jag trodde ju det var något utav ett måste när inte föräldrar finns i närheten, att prova på att röka men icke. Det är kanske ett av de steg man nu använder sig av för att det ska rökas mindre cigg på skolgårdar runtom världen- men då undrar jag ifall det är mer okej att röka joint/ta droger, bara man låter bli de fasansfulla ciggaretterna? Känns som lite dubbelmoral.

Och om man fortsätter att ha hjärnan påslagen medan man ser filmen så undrar jag vidare;

* På festen, där allt till slut spårar ur, så är det "värsta" ungdomarna kan göra att visa bröst och rumpa ( framför allt tjejerna då förstås) och hoppa från ett hustak och visa fuck you-fingret? Känns som lite brist på fantasi, om ni frågar mig.

* I det kändiskåta samhälle vi lever i, så blir naturligtvis killarna som anordnar denna megafest hjältar i slutet, ja inte ens föräldrarna till en av killarna kan egentligen gnälla på honom eftersom farsan inte "trodde han hade det i sig"... Kan man inte tänka sig att detta uppmuntrar ungdomarna som ser filmen att anordna liknande mega-partyn och bli "berömda"? Var är alla dem som påstår att det är så dåligt för ungdomar att se på våld och skräckfilm? Gäller inte samma sak sådana här filmer? Dubbelmoralens ansikte visar sig återigen, tyvärr...



       

   


Men trots detta så fanns det i alla fall någon enstaka scen som faktiskt var smårolig, men det tycker jag inte riktigt räckte och mest var det ganska tråkigt att se på medan andra festar och roar sig- det är ju som sagt många gånger roligare att vara på en fest än att sitta bredvid och bara titta på.






 

Av theotherside - 24 augusti 2012 22:44

Jag kände att jag var tvungen att damma av första Crank-filmen då det kändes som evigheter sedan jag såg den sist och jag bara hade suddiga minnen om att jag tyckte om den när jag råkade hitta den i rea-hyllan på Hemmakväll för flera år sedan, med den pluseffekten att jag där och då fick upp ögonen för skådisen Jason Statham. Men tyvärr tyckte jag inte riktigt lika mycket om Crank som jag gjorde första gången jag såg den. Ändå funkar den fortfarande väldigt bra som ett tidsfördriv och hjärnan behöver inte heller ansträngas utan kan lika gärna sova medan man tittar på denna- ändå känns den lite tjatig halvvägs in i alltsammans, och jag blev i alla fall lite trött på att man skulle tycka synd om Stathams karaktär och heja på honom, trots att det egentligen är han som är något utav ett svin. Och jag konstaterar också att jag nästan gillar uppföljaren mer, bara för att den är ännu mer överdriven och har med betydligt roligare sekvenser än vad den första har.



       


Ändå kan jag inte låta bli att gilla Statham återigen, även om han behåller precis samma stenansikte filmen igenom och favoriten i repris är ändå Amy Smart som är riktigt rolig i framför allt scenen när hennes kille avslöjar vad han egentligen sysslar med och det värsta problemet flickvännen har är-hicka! Oslagbart!


Crank funkar fortfarande som hjärndöd fredagsunderhållning, men riktigt lika bra som den var första gången jag såg den tyckte jag dessvärre inte att den var. Kanske ens smak förändras lite med tiden trots allt...





 

Av theotherside - 24 augusti 2012 12:34

Ännu en "teenage-horror" med korkade tonåringar som råkar ut för "hemskheter" samtidigt som joint-pipan aldrig ligger längre bort än att man kan ta sig en puff eller två innan mördaren dyker upp runt nästa husknut, men... den här ser faktiskt ut att kunna vara lite underhållande åtminstone, om man sänker kraven en smula. Och den stora anledningen till att se den här torde vara Katrina Bowden som underhållit i Tucker vs Dale vs Evil och kommande Piranha 3DD... Grrr!








 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards