Direktlänk till inlägg 31 maj 2012

Some Guy Who Kills People the movie

Av theotherside - 31 maj 2012 02:30

Det tar sin tid men tillslut när man förstår lite mer av handlingen så blir den här filmen riktigt sevärd faktiskt, och det överraskar mig att jag säger det eftersom jag tyckte att den var riktigt tråkig först, ja fram till dess lite förklaringar kom. Efter det såg jag filmen i ett lite nytt sken, och ändrar omdömet från sådär till åtminstone helt okej. Inget mästerverk på långa vägar, men en helt okej film på det hela taget.





LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.




Den stora behållningen med den här filmen tycker jag var Barry Bostwick som åldrande sheriff som man från början inte tror har en aning om något alls och som från början framställs som... ja, ganska dum. Den bilden kommer på sniskan senare vilket får mig att undra lite över varför han framställdes som en äldre kusin till Kling och Klang från början? Karln är ju skärpt för fan, det är tack vare honom som allt tillsist får sig en lösning men när han introduceras så verkar det som att alla hästar inte är hemma. Om det är ett trick, så är det ett bra trick för man tror ju att mördaren aldrig kommer att bli avslöjad.

Sedan tycker jag också att huvudpersonen spelad av Kevin Corrigan gör ett utmärkt jobb, man tycker både synd om honom samtidigt som jag inte kan låta bli att fundera över vilken konstig prick han är. Det kanske handlar mer om mina fördomar, men det är lätt hänt att halka in på sådant tyvärr. 


 



Jag skulle inte direkt kalla filmen för en skräckis, det är betydligt mer humor och svart humor även om det kanske bäst beskrivs som en splatterkomedi, om nu den kategorin finns. Om inte så säger jag nog snarare att det här är en komedi, med lite blodskvätt i men det gestaltas mer komiskt än allvarligt. Det finns dessutom en fin liten story om far-dotter i alltsammans vilket bara gör den desto finare på något sätt. Men det här var ändå inte riktigt vad jag hade trott, och eftersom gamla veteranen John Landis fanns med som exklusiv producent så hade jag nog trots allt förväntat mig lite mer.


Some Guy Who Kills People the movie får knappt godkänt, den var ganska sevärd medan den pågick men lite för utdragen stundtals och man höll inne på sammanhanget lite för länge, antagligen för att utnyttja överraskningseffekten senare maximalt. 






   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards