Alla inlägg under mars 2012

Av theotherside - 13 mars 2012 01:45

Tydligen ska en riktig lååång trailer till den här filmen ha premiär på söndag, och frågan är om inte den kommer att slå de tidigare rekorden på antalet tittar under första timmen! För det är många som ser fram emot den här filmen, och förhoppningsvis är det ett mästerverk. Snart, snart har den äntligen premiär, dessutom...





http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CH_UpJeK6Ho











 

Av theotherside - 13 mars 2012 01:16

Men herregud, hur länge har reklambannern från Halebop med den där spelande ungen som slår på några trummor funnits uppe nu? Jag tycker att det är hög tid att den försvinner nu. Det är inte bara det att det är jävligt dålig och tråkig reklam, utan den gör också att man måste hålla på och scrolla nedåt hela tiden för att man te.x ska kunna göra något alls på den här sidan... Snälla bloggplatsen, nu räcker det väl ändå? Halebop har synts sedan tidernas begynnelse, känns det som, vid det här laget. Någon annan vill väl också ha reklam här, och förhoppningsvis någon som har en roligare och betydligt mindre reklambanner?...









 

Av theotherside - 12 mars 2012 04:15

Ja jösses det går tydligen att göra konst av vilket material som helst, och även om jag i normala fall inte är något fan av konst och liknande, så kan jag ändå inte låta bli att imponeras utav vad konstnären har gjort med hjälp av meloner (och förmodligen andra saker). Preatty fantastic, don´t you say? 








     

Av theotherside - 12 mars 2012 01:43

Jösses vilken seg söndagsnatt/måndagmorgon det här blev. Men misstaget man oftast begår under just söndagen är att man vilar upp sig alldeles för mycket under söndagen efter lördagens bravader, men sen får man betala priset för att ha legat en hel dag i soffan och bara slöat genom att man inte har kvar någon trötthet mitt i natten och John Blund verkar inte vara generös med sitt sömnmedel så han har tydligen ignorerat mig helt och hållet. Får väl se hur länge man är nattuggla den här gången då...


Men det är tur att man har några avsnitt av serien Alcatraz att ta sig igenom! Då har man i alla fall något att sysselsätta sig med i någon timme. 










Va säger du, äre något konstigt i mitt hår????  

Av theotherside - 11 mars 2012 05:15

Glädjande nog finns det faktiskt någon som pumpar in lite nytt blod i den annars lite väl utslitna genren datoranimerade filmer som flödar över oss värre än vårfloden, men förnyelse eller nytänkande står knappast jättarna Pixar eller Dreamworks för, nej det verkar danskarna göra nu i och med den här filmen. Jag hade inga större förhoppningar på Roland Barbaren innan jag såg den, och jag är ärligt talat ganska trött på datoranimerade filmer, men den här piggade faktiskt upp mig. Ja, det var länge sedan man hade såhär roligt senast när man såg en sådan här film och det är så otroligt uppfriskande att den här inte är gjord i Pixar/Dreamworks studior för då hade man vetat på ett ungefär vad man skulle ha fått redan från första stund. I Roland svärs det, en av karaktärerna säger att han vill ha fitta och det slösas inte med pikar mot barbar-män i tanga! Underbart.





LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.






Grundstoryn känns väl mer eller mindre inte speciellt ny. I likhet med Draktränaren så har vi här Ronal som inte har någon lust att vara barbar, nej han ser det som ganska meningslöst att ägna sig åt att slåss och supa skallen av sig. Han är kort och gott ingen "riktig" barbar, men så får han chansen att bevisa att han har kulor ( eller balls ) när hela barbarbyn blir tillfångatagna. Hört detta tidigare, eller hur? Ohja. Men på resan till att Ronal ska inse vem han är så får man vara med om ett helvilt och jävligt roligt äventyr som kulminerar då Ronal stryker på sig lite osynlighetsmedel men glömmer bort pungen... Så i ungefär fem minuter ser vi ingenting mer av Ronal än hans pung medan han utför ett uppdrag! Denna sekvens måste ju bara bli en kommande klassiker.



             




Det enda negativa med att Pixar-gänget inte har varit inblandad och lekt med den här filmen är att det inte är riktigt lika snyggt animerat som det alltid är i Pixars filmer. Ronal blir lite mer serietidnings-aktig, figurerna är ganska kantiga och inte så snyggt gjorda alla gånger, även om de i det här sammanhanget passar in bra just här. Jag hade gärna sett lite snyggare modeller och miljöer, men man kan ju inte få allt. Och på något sätt så är det en stil som påminner mer om lerfigurer mer än att karaktärerna är skapade i en dator, vilket jag uppskattar.


Men det riktigt stora pluset får den här filmen för att den inte vänder sig till barn. Den vänder sig definitivt till lite äldre åtminstone, de som är lite vuxnare och det är så befriande och härligt att se. Allt gull-i-gull-trams är som bortblåst, och här är det betydligt mer burdusa skämt av det slaget att när en kvinna dricker av ett blod som gett de andra muskelstyrka så får hon jätte (starka?) bröst istället. Och bilden av amazonerna, som på vissa håll framställs som feministiska förebilder numera, är helt annorlunda här och de blir väldigt glada när Ronal och hans vän kommer dit, och av vilken anledning kanske ni kan gissa er till;P


Nej, i mångt och mycket så är den här nog en av de bästa och roligaste filmer jag har sett på ett bra tag! Se denna, jag tror inte att många ångrar sig efteråt...








   

Av theotherside - 10 mars 2012 04:30

Det är inte lätt alla gånger, men samtidigt får man kanske skylla på sig själv när ribban är hård? Eller skylla och skylla, det är helg, det är ganska sent på fredagsnatten/tidig lördagmorgon och naturliga reaktioner är svårt att göra något åt. Bara synd att man ska sitta här ensam just nu;P


Fint väder under helgen har de utlovat i alla fall och jag hoppas att även vi får ta del av det fina vädret. Det var inget vidare bra väder igår, det blåste som bara den samtidigt som det började regna ibland. Inte så trevligt, direkt. Idag, lördag, vill jag gärna se lite sol och plusgrader! 







 

Av theotherside - 10 mars 2012 02:15

Regissören till den här filmen, Roger Donaldson, kan sitt hantverk något som han inte minst har bevisat i filmer såsom Spieces, Dantes peak, Getaway-rymmarna, The Bank Job ( nu väljer jag bara filmerna som jag har sett, då det är ganska poänglöst annars) och framför allt Dantes peak kan man säga påminner lite om Seeking Justice just för att de båda är filmer i ständig rörelse, det är nästan aldrig en tråkig stund och hey, lets face it- det är spännande med människor på flykt och som samtidigt jagas av en, till synes, stor men hemlig organisation. Men det lämnas inte mycket kvar till eftertanke direkt. Men det gör ingenting faktiskt, jag tycker den här var tillräckligt underhållande och jag är nöjd med filmen. 





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.






Det var ett bra tag sedan man senast fick skriva att Nicolas Cage var bra i en film. Under i stort sett hela förra året medverkade han i minst sagt tveksamma filmer, och då tänker jag framför allt på Season of the witch, och tillviss del Drive angry även om jag fann just den underhållande på ett ganska sjukt sätt. I Seeking Justice gör han ingen superprestation, men vad fan bättre än vad han är här har han som sagt inte varit på länge. Och kanske är jag lite opartisk, men jag gillar ju karln när han får släppa loss lite. Det gör han dessvärre inte så mycket i just den här filmen, men han funkar bra här. 


Sedan undrar jag lite, om man nu ska gnälla över logiska luckor, hur Simon och hans kompanjoner kan fortsätta med sin diffusa verksamhet i flera år utan att fastna i någons radar? Visserligen finns det med en snut i hela filmen som känner till ett uttryck som de som är involverade i alltsammans, men det verkar också vara allt. Vem är det som håller organisationen flytande, ekonomiskt? Vem är personen som likt en Gud avgör vilka som ska dödas? 


 



Och för att fortsätta på den icke existerande logiken, vem fan har lärt Cages stillsamme lärare hur man manövererar en bil på ett så skickligt sätt att han lyckas smita ifrån polisen? Jag menar, polisen får väl ändå utbildning i hur man genomför en biljakt och polisen som kör i filmen verkar ha stannat hemma under de lektionerna, men vad jag vill ha sagt är att Cage kör lite för bra för att det ska vara trovärdigt- om han inte har haft en tidigare karriär som biltjuv innan han sadlade om till stillsam lärare?


Katt-och råtta-leken spårar ur lite mot slutet. Visserligen har regissören hamrat in redan från början att man inte kan lita på någon, att alla tydligen är med i den där jävla mystiska organisationen, och att det är sak samma var man vänder sig, för vem som helst tillhör organisationen. Jag hoppas de har omfattande dokumentation på vilka "anställda" de har, för det verkar vara mer eller mindre var femte person i New Orleans...


Men nu ska jag inte börja gnälla i efterhand, ty Seeking Justice var tillräckligt underhållande och intressant medan den pågick trots allt.






    

Av theotherside - 9 mars 2012 20:45

Herregud, trots att jag har sett filmen ( men det var länge sedan nu) så kan jag inte minnas att Elton Johns musik var särskilt framträdande, trots att han i allra högsta grad var inblandad i produktionen. Jag menar, musiken som han gjorde till Lejonkungen kommer man fortfarande ihåg, de är verkligen oförglömliga. Men musiken i Gnomeo & Juliet... Nej, jag kan inte minnas en enda ton från den filmen.


I överlag var Gnomeo & Juliet helt okej, men inte något speciellt eller minnesvärt. Att de nu ska göra en uppföljare och att Sherlock Holmes tydligen ska finnas med, gör inte så mycket men däremot tror jag inte att jag kommer att se den. 



http://www.moviezine.se/artikel/9712-gnomeo-och-julia-faringr-uppfoljare









 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards